duminică, septembrie 24, 2023

Cine este Marius Manole, actorul din serialul Groapa de la Pro TV. Biografie: vârstă, studii, carieră, familie.

Must Read

Cine este Marius Manole, actorul din serialul Groapa de la Pro TV? Marius Manole s-a născut la data de 4 octombrie 1978, în Iași.

Marius Manole a absolvit Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași, secția Actorie, în 2001, la clasa profesorilor Emil Coșeriu și Cornelia Gheorghe.

Între 2002-2003, actorul Marius Manole a urmat cursurile Secției de Coregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” din București și a participat la stagiile din cadrul Academiei Itinerante Andrei Șerban, la Horezu și la New York, atelier realizat de ICR New York cu sprijinul ICR București, în 2009. Marius Manole este actor al Teatrului Național București din 2002.

Cine este Marius Manole, actorul din serialul Groapa de la Pro TV

Însă, până să ajungă să fie student la facultatea de teatru și mai apoi să devină un actor cunoscut, Marius Manole spune că părinții săi aveau alte planuri pentru viitorul lui.

”Părinții mei își doreau să fac o meserie. Nu conta ce meserie, doar să termin o școală, un liceu, să iau bacalaureatul. Tata îmi și pregătise un post de motostivuitorist cred că se cheamă la el la fabrică. Și era convins că o să merg acolo. Vorbise cu directorul să mă angajeze imediat după liceu.

Și când le-am zis că vreau să dau la Teatru, la facultate, s-au mirat și au zis: Vrei să faci și o facultate?’ Da. Cum adică? O să fii actor ca Stela și Arșinel?’ Da. Nu, nu s-au opus niciodată. Eu nu prea învățam. Adică lipseam mult de la școală pentru că mă duceam la teatru. Era să fiu exmatriculat de n ori și ai mei erau fericiți că termin școala. Deci nu m-a împiedicat nimeni”, a povestit Marius Manole pentru Playtech.

Marius Manole: ”Am avut foarte mult noroc, am muncit foarte mult”

Într-un interviu, actorul a povestit cât de greu i-a fost atunci câns s-a mutat în București și cît de mult a fost nevoit să muncească.

”La mine lucrurile s-au legat foarte bine. Am avut foarte mult noroc, am muncit foarte mult. Am avut oportunitatea să muncesc foarte mult. Ce îmi era greu? Îmi era greu să mă descurc cu orașul acesta mare, pe care nu-l înțelegeam. Aveam senzația că toată lumea o să mă fure, toată lumea caută să câștige ceva de pe urma ta, orașul în care nu mă întâlneam cu prietenii, pentru că nu aveam timp, că distanțele erau foarte mari, eu veneam de la Iași sau de la Brăila unde te întâlneai nas în nas și când nu voiai.

Și aici îmi propuneam să mă întâlnesc cu un om și nu reușeam niciodată. Dar în rest, munca și meseria nu. Am avut noroc că m-am întâlnit cu un regizor Felix Alexa, care m-a luat la Național și de acolo încolo lucrurile au fost clare”, a mai spus Marius Manole.

Marius Manole nu este căsătorit și nu are copii, însă a declarat într-un interviu de presă că ceea ce apreciază cel mai mult la o femeie este inteligența.

În prezent, actorul face parte din distribuția serialului Groapa, care va fi difuzat la Pro TV începând din toamna aceasta, alături de alte nume mari ale teatrului și filmului românesc: Daniel Nuță,Teona Stavarachi, Tudor Istodor, Iulian Postelnicu, Monica Bîrlădeanu, Maria Buză, Dana Rogoz, Maria Buză, Alex Conovaru, Emilian Oprea.