20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Alexandru Conovaru face parte din distribuția noului serial Groapa, de la Pro TV. Tot ce nu știai despre el: vârsta, studii, carieră

Must Read

Alexandru Conovaru s-a născut pe data de 1 februarie 1979, în București. Alexandru Conovaru este un actor român de teatru și film, în prezent fiind angajat la Teatrul de Comedie din București.

Alexandru Conovanu a absolvit Facultatea de actorie, Universitatea Ecologică, București, în anul 2001, la clasa profesoarei Margareta Pogonat.

În cariera sa, Alexandru Conovanu a jucat în numeroase piese de teatru, interpretând roluri extrem de interesante:

un domn- Hamlet, regia Liviu Ciulei, Teatrul L. S. Bulandra, 2001;un cavaler- Regele Lear, regia Dragoș Galgoțiu, Teatrul L. S. Bulandra, 2002;Harry Berlin- Doamna în negru, adaptare după Murray Schisgal, regia Alexandru Conovaru, Teatrul de Comedie, 2004;Svistunov- Revizorul, regia Horațiu Mălăele, Teatrul de Comedie, 2006;al doilea soldat- Galy-Gay Arhivat în 15 mai 2009, la Wayback Machine, regia Lucian Giurchescu,Teatrul de Comedie, 2007;Ernst- Fata de mătase artificială Arhivat în 17 mai 2009, la Wayback Machine. regia Vlad Massaci,Teatrul de Comedie, 2008;Judecătorul Wargrave- “Și din 10 n-a mai rămas niciunul” de Agatha Christie, regia Ricard Reguant- Teatrul Avangardia, 2018.

De asemenea, Alexandru Conovaru a avut apariții și în filme, cariera lui fiind împărțită între televiziune, teatru și film.

În ce filme a jucat actorul: 

Neînvinsă-i dragostea, regia Mihnea Columbeanu, 1993;Regăsire, regia Aurel Badea, 1998;Trei frați de belea (2006);4 luni 3 săptămâni și 2 zile, regia Cristian Mungiu, 2007;Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăși, frumoasă e viața! (2009);Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, regia Emanuel Pârvu, 2017;Heidi, regia Cătălin Mitulescu, 2019;Complet necunoscuți, 2021;Clanul, 2022.

În prezent, actorul face parte din distribuția serialului Groapa, care va fi difuzat la Pro TV începând din toamna aceasta, alături de alte nume mari ale teatrului și filmului românesc: Daniel Nuță,Teona Stavarachi, Tudor Istodor, Iulian Postelnicu, Marius Manole, Maria Buză, Dana Rogoz, Maria Buză, Monică Bîrlădeanu, Emilian Oprea.

”Nu m-am gândit niciodată să fac altceva decât actorie, probabil de aceea scena teatrului va rămâne, pentru totdeauna, marea mea dragoste!”, spune Alexandru Conovaru.

Alexandru Conovaru face parte din distribuția noului serial Groapa, de la Pro TV. Tot ce nu știai despre el: vârsta, studii, carieră

Alexandru Conovaru are trei copii, două fete și un băiat: Sonia, Mihnea și Ingrid. Fiica cea mare, Sonia, locuiește în America, alături de mama ei.

În urmă cu câțiva ani, Alexandru Conovaru a vorbit problema de sănătate a ficei sale, Sonia. Tânăra s-a născut cu o malformație foarte rară, care a necesitat intervenție chirurgicală.

„Sunt tată şi nu sunt însurat. Am doi copii, cu două femei diferite, pe care îi iubesc foarte mult – o fiică de 11 ani, Sonia, şi un băiat de 6 ani. Fiica mea s-a născut cu o malformaţie extrem de rară, are artera pulmonară şi inima pe dreapta”, a declarat actorul, la acea vreme.

În prezent, Sonia locuiește cu mama ei în America. Alexandru Conovaru este foarte atașat de cei trei copii ai săi și îi este dor de fiica sa din America, deși vorbesc aproape zilnic.

„Sonia este bine, este împreună cu mama ei în America, unde mama ei face un doctorat, iar ea a început liceul acolo. 

Pentru ea e foarte bine, pentru că acolo la Boston a fost salvată, acolo a făcut operația aceea foarte rară, care și pentru americani a fost ceva wow. Mi-e foarte dor de ea, bine, vorbim pe FaceTime”, a declarat actorul, în cadrul unui interviu.

Citește și: Cine este Maria Buză. Totul despre cariera și viața cunoscutei actrițe: vârstă, soț, copii, studii

Citește și: Monica Bîrlădeanu joacă în serialul Groapa de la Pro TV. Viața de poveste a actriței