22.4 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Ploi torențiale și furtuni în România, în următoarele zile! Elena Mateescu anunță o schimbare drastică e vremii

Must Read

Vreme neobișnuită în prima lună de toamnă, în România.

Meteorologii anunță temperaturi peste valorile normale în următoarele zile, însă vin ploile.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare.

”Și pentru următoarele trei zile vorbim de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, cel mai cald, la această oră, în partea de vest a țării, acolo unde consemnăm temperaturi de 32 de grade la Sânnicolau Mare și nu în ultimul rând, la foarte multe stații din partea de vest și centru, 30-31 de grade în timp ce în sud, 27-29 de grade, iar pe litoral 23 de grade.

Mâine contăm pe 24 până la 33 de grade, cele mai ridicate valori de asemenea în partea de vest și sud a țării. Miercuri vom avea 24-25 de grade pe litoral, ne apropiem miercuri și joi de pragul unei zile de caniculă, în special în zona Câmpiei Române, 34 de grade.

De miercuri vin ploile

De miercuri însă, își vor face apariția și precipitațiile. La început în zona montană și în partea de nord-est a țării, pe parcursul nopții de miercuri spre joi și în partea de vest, centru și nord, pentru ca joi vremea să devină instabilă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vest, nord și centru și zona montană, acolo unde cantitățile de apă vor fi local însemnate.

Vineri ne apropiem de ceea ce înseamnă normalul termic din calendar, 23-28 de grade, după care, începând din data de 16 septembrie, temperaturile să fie din nou în creștere pentru perioada din calendar.