22.4 C
Iași
marți, octombrie 3, 2023

Pensionarul care și-a ucis din dragoste soția bolnavă de cancer a fost eliberat: „Nu pot descrie cum mă simt. Îmi pare rău”

Must Read

Un pensionar britanic a fost condamnat luni la doi ani de închisoare de către un tribunal cipriot care l-a găsit vinovat de uciderea soţiei sale, bolnavă de cancer în fază terminală, informează AFP şi Reuters. Aflat în detenţie din decembrie 2021, David Hunter, în vârstă de 75 de ani, a părăsit tribunalul liber, instanţa ţinând cont de conduita sa bună din timpul celor 19 luni pe care le-a petrecut după gratii. “Nu pot descrie cum mă simt. Îmi pare rău. Aș vrea să pot, aș vrea să găsesc cuvinte pentru a descrie, dar nu pot”, a mărturisit el.

Acest britanic cu domiciliul în Cipru a fost găsit vinovat de “omucidere” pentru uciderea soţiei sale, Janice, în vârstă de 75 de ani, care suferea de leucemie. Potrivit apărării, Janice Hunter şi-a implorat soţul, cu care era căsătorită de peste 50 de ani, să-i pună capăt suferinţei, transmite Agerpres.

Bărbatul a încercat să se sinucidă, după ce și-a ucis soția bolnavă de cancer

După moartea soţiei sale, David Hunter a încercat să se sinucidă, conform avocaţilor săi. Potrivit Reuters, el a sufocat-o în casa lor din Paphos şi ulterior a încercat să se sinucidă cu pastile şi alcool.

El a fost acuzat iniţial de omor calificat, un cap de acuzare la care parchetul a renunţat ulterior, înlocuindu-l cu “omucidere”. Tribunalul a decis la 21 iulie că acţiunile sale nu au fost premeditate – ceea ce ar fi însemnat o sentinţă la închisoare pe viaţă – ci “acţiunea impulsivă” a unui om aflat în suferinţă, notează Reuters.

“Suntem mulţumiţi de decizia de astăzi a instanţei”, a declarat avocatul său, Michael Polak, după verdictul dat la Paphos (vest). “El va fi eliberat imediat”, a confirmat acesta în faţa unui număr mare de jurnalişti, acest caz fiind foarte urmărit în Marea Britanie.

Procesul a ţinut, de asemenea, prima pagină în Cipru, fostă colonie britanică şi ţară în mare parte conservatoare, unde influenta Biserică Ortodoxă consideră eutanasia un păcat grav. În urma acestui caz, însă, Parlamentul cipriot a antamat discuţii referitoare la legalizarea eutanasiei.