20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

CUM A APĂRUT ACEASTĂ ELEVĂ ÎN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. PROFESORII AU TRIMIS-O ACASĂ, DUPĂ CE AU VĂZUT CE ARE ÎN PICIOARE

Must Read

O fetiță din SUA a fost trimisă acasă în prima zi de școală, din cauza faptului că profesoara nu a fost de acord cu încălțămintea pe care o purta.

Mama fetiței susține că nu este prima dată când se prezintă cu acea pereche de pantofi, însă acum crede că e vorba doar de ideea de „putere și autoritate” din partea cadrului didactic respectiv.

Eleva s-a prezentat în prima zi de școală îmbrăcată decent, cu uniforma specifică unității de învățământ, însă ceea ce a atras atenția cadrelor didactice a fost perechea de pantofi pe care a ales să o poarte.

Mai exact, mama elevei susține că fetița, în vârstă de 11 ani, a fost dată afară din clasă, din cauza faptului că purta o pereche de pantofi Vivienne Westwood, de 100 de lire sterline. Școala a dat vina pe „criza costului vieții”.

Cu alte cuvinte, unitatea de învățământ a motivat că nu promovează ideea de „bogăție”, pentru a nu se ajunge la situații de discriminare în rândul elevilor, iar unii dintre ei s-ar putea simți jigniți.

O elevă din SUA a fost trimisă acasă pentru că s-a prezentat în prima zi de școală cu o pereche de pantofi Vivienne Westwood

Mama elevei nu poate accepta situația și mărturisește că fetița sa nu mai vrea să meargă acum la școală, din cauza modului în care a fost tratată în prima zi de școală.

„Fiica mea a avut prima ei zi la liceu și a stat într-o cameră fără să învețe absolut nimic și nu vrea să se întoarcă”.

„Am întrebat-o (n.r. pe profesoară) dacă pot să-i iau un mocasin și mi-a spus că încă nu este acceptabil, ci trebuie să fie un pantof de tip brogue”, a mărturisit femeia, notează Daily Star.

Femeia susține că nu este prima dată când micuța poartă acea pereche de pantofi și până acum nu a mai avut probleme.

„Pur și simplu nu înțeleg de ce, ea i-a purtat în ultimii doi ani de școală primară și nu a avut nicio problemă – cred că este doar o chestie de putere și autoritate”.

De asemenea, se pare că eleva respectivă nu este singura care a trecut prin acea situație.

„Au fost atât de multe fete trimise acasă astăzi.Este o școală, nu o tabără, iar ele sunt tratate ca și cum ar fi în armată și trebuie să facă asta și aia și să poarte asta și aia”, a mai completat mama elevei.