25.5 C
Iași
luni, iulie 22, 2024

„Mă duc să fur nişte droguri”. Maru, prietenul lui Vlad Pascu, a vandalizat spitalul Floreasca azi-noapte. Căuta medicamente ca să se drogheze

Must Read

Tudor Duma, cunoscut drept Maru, un tânăr din cercul şoferului drogat Vlad Pascu a intrat în Spitalul Floreasca noaptea trecută pentru a căuta medicamente ca să se drogheze şi a postat imaginile pe o reţea de socializare. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a afirmat că tânărul a vandalizat zona serviciului administrativ şi pe cea de farmacie şi a furat soluţii perfuzabile deoarece nu a putut intra în depozitul de medicamente. Poliţia Capitalei a anunţat că face cercetări în acest caz.

Bărbatul, cunoscut sub numele de Maru, face parte din cercul lui Vlad Pascu, autorul accidentului din data de 19 august de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, a postat pe o reţea de socializare momentul când a intrat în Spitalul Floreasca.

“Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Aţi înteles. Ce medicamente fur şi eu de aici? Ia, ce-i asta oare?”, afirmă el în filmare, în timp ce deschide o cutie de carton.

Maru a intrat în spitalul Floreasca pentru a căuta droguri

De asemenea, într-o altă postare, afirmă că a intrat în unitatea medicală pentru a căuta droguri.

“Am intrat prin efracţie in Spitalul Floreasca. E gol, nu ştie nimeni că sunt aici. Mă duc să fur nişte droguri. Ăştia au toate drogurile încuiate pe undeva. Trebuie să găsesc un loc unde există droguri la spitalul Floreasca. Sunt în Spitalul Floreasca. Vreau să găsesc şi eu niste boxuri de ET-uri din alea. WOOW OXICOMANIII!!!”, afirmă tânărul.

Ce spun reprezentanţii spitalului despre incident
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca Bogdan Opriţa a declarat că angajaţii veniţi joi dimineaţă la serviciu au constatat că fusese vandalizată zona administrativă.

“Astăzi dimineaţă, când lucrătorii Serviciului Administrativ au venit la serviciu, au constatat că zona administrativă fusese vandalizată, în sensul că s-au inscripţionat pereţi cu graffiti se forţaseră nişte uşi. A fost sesizată imediat Poliţia. Lucrătorii Serviciului s-au prezentat imediat. Au început să desfăşoare activitatea specifică. După ce a apărut postarea aceea pe mediile de socializare, cercetările s-au extins către zona de farmacie, laborator de anatomie patologică, pentru că există suspiciuni serioase că este vorba de aceeaşi persoană care a vandalizat atât zona de serviciu administrativ, cât şi zona de farmacie”, a declarat purtătorul de cuvând al Spitalului Floreasca, potrivit news.ro.

El a precizat că firma de pază a unităţii medicale a fost notificată de către conducerea spitalului pentru a prezenta un plan de măsuri ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. De asemenea, a fost deschisă şi o anchetă administrativă pentru a se stabili cauzele care au dus la apariţia acestui eveniment.

Tânărul ar fi intrat în spital printr-o zonă destinată aparţinătorilor şi a luat soluţii perfuzabile
Bogdan Opriţa a menţionat că acel tânăr nu a putut intra în depozitul farmaciei spitalului şi că ar fi luat soluţii perfuzabile.

“El nu a putut să intre în depozitul de medicamente al farmaciei, a intrat numai în depozitul de seruri de unde a sustras acele bidoane de soluţii perfuzabile”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Bogdan Opriţa a explicat că tânărul ar fi intrat în spital printr-o zonă destinată aparţinătorilor.

“Nu a intrat prin camera de gardă, a intrat printr-o o altă intrare a spitalului, cel mai probabil intrarea care este pentru aparţinători. Nu cunoaştem amănuntele, se desfăşoară o cercetare atât a spitalului, cât şi a organelor abilitate pentru a vedea exact traseul”, a mai transmis Bogdan Opriţa.

Şi poliţiştii fac cercetări pentru infracţiunile de distrugere
Şi Poliţia Capitalei face cercetări în acest caz.

“În această dimineaţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către reprezentanţi ai unei unităţi medicale din Sectorul 1, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de distrugere.

La faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică, care au relaţionat cu apelantul, acesta sesizând faptul că, în cursul nopţii, un bărbat ar fi pătruns în incinta instituţiei, în zona administrativă ( depozitul farmaceutic) unde s-a semnat cu un marker pe fişete, uşi, precum şi pe alte bunuri din incintă. Ulterior, la plecare, ar fi sustras două pungi cu ser fiziologic, dintr-o cutie aflată pe hol”, anunţă poliţiştii.

În prezent, are loc cercetarea locului faptei de către poliţişti.