21.1 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Iata o prietenie inedita intre un scafandru si un rechin

Must Read


Rechinii au capatat o reputatie de pradatori feroce, ei sunt considerati unele dintre cele mai periculoase creaturi care pot ajunge in contact cu omul. Sunt mult cazuri de inotatori sau surferi care au ajuns la spital sau chiar au murit din cauza ranilor provocate de muscaturile de rechini. Nu trebuie insa sa ajungem sa avem o fobie fata de aceste animale marine deoarece de multe ori noi intram pe teritoriul lor si ei nu ne pot face rau daca avem grija sa nu ii atragem in orice mod. In videoclipul de mai jos veti vedea un comportament total atipic al unui rechin fata de un scafandru. Acest rechin leopard se comporta ca si cand omul ar fi un bun prieten si se lasa mangaiat si rasfatat de acesta.

Un acvariu implica multa munca de curatare si intretinere atat in exterior cat mai ales in interior, acvariile mici nu prezinta mari probleme dar ce facem atunci cand avem, acvarii mari cu rechini la parcuri acvatice? Solutia este sa trimiti un scafandru sa curate geamurile pe interior.

Acest scafandru isi urma rutina zilnica de curatare a acvariilor cand a fost intrerupt de catre prezenta unui rechin leopard. Nu va imaginati ca urmeaza ceva de groaza, ba din contra, rechinul a venit spre scafandru pentru a cauta afectiune. Acesta a vrut sa fie mangaiat si alintat de catre scafandru.

Aproape ca un copil, rechinul se apropie de scafandru si asteapta sa fie mangaiat pe burta. Se observa cat de mult ii place dupa cum se unduieste iar gestul sau ii face pe rechini sa para mult mai putin fiorosi decat ii consideram noi. Cei doi sunt deja prieteni buni, se cunosc si aceasta nu este prima data cand rechinul reactioneaza astfel. Daca ii privim fata cu atentie, vom observa cum acesta zambeste atunci cand este alintat.