9.2 C
Iași
marți, aprilie 23, 2024

Caz incredibil: Deși mama murise, bebelușul a fost salvat prin operație de cezariană. Când bebelușul a fost scos, inima mamei a început să bată din nou

Must Read

Orice sarcină vine la pachet cu riscuri și provocări. Pe durata sarcinii toată lumea are tendința să se concentreze pe bebeluș, să ia în greutate, să nu aibă probleme de dezvoltare, să se nască sănătos. Deși totul pare normal, bebelușul se dezvoltă favorabil, între parametrii normali ai graficelor de creștere și sarcina evoluează bine, lucrurile pot lua o întorsătură demnă de un scenariu de film.

Povestea pe care urmează să o citești este o poveste reală, despre un copil minune. De ce spunem că este un copil minune? Pentru că s-a născut în timp ce mama sa, o femeie de 32 de ani, era moartă.

Cum s-a întâmplat totul?

Erika Nigrelli, viitoare mămică în vârstă de 32 de ani ce urma să nască peste aproximativ 3 săptămâni, este o profesoară de liceu din Missouri City, Texas.

Într-o zi ce părea normală, în timp ce se afla în clasa în care preda, a început să se simtă amețită. Cei din jur au povestit ulterior cum, la un moment dat profesoara s-a sprijinit cu mâna de o bancă și după câteva secunde a leșinat și nu s-a mai ridicat de la pământ. Copiii povestesc cum au ieșit toți din clasă țipând și căutând disperați ajutor pentru profesoara lor.

Femeia însărcinată a primit imediat primul ajutor de la colegii săi
Au fost chemate imediat ajutoare, iar trei dintre colegii săi de catedră au început să aplice manevrele de resuscitare. Nathan, soțul Erikăi, profesor și el la același liceu, era la câteva săli de clasă distanță de locul incidentului și a auzit imediat tot ce s-a întâmplat.

Soțul a fugit imediat spre sala unde era soția sa
” Când am intrat în clasă am văzut-o pe soția mea întinsă jos, pe podea. Avea spume la gură, scotea sunete ca și cum se îneacă și se uita pierdut în sus. Am sunat imediat la ambulanță ” a declarat soțul pentru CNN.

Când au ajuns medicii la fața locului graviduța nu mai avea puls. Inima sa a încetat să mai bată.

Inima bebelușului însă continua să bată

Medicii au decis să se concentreze pe bebeluș, așa că au stabilit să scoate bebelușul din burtică printr-o operație urgentă de cezariană. Practic, era o naștere postmortem, deoarece mama oficial murise, nu mai avea puls.

După naștere însă s-a întâmplat ceva inexplicabil.

Conform CNN, după nașterea bebelușului, medicii au încercat din nou să o aducă la viață pe mamă. La un moment dat, aceștia au observat că inima mamei a început să bată din nou. Femeia revenise, la propriu, la viață. Pentru următoarele cinci zile ea a fost ținută sub observație și i-a fost indusă coma.

Care a fost diagnosticul medicilor?

După verificări amănunțite medicii au stabilit și un diagnostic: Hypertropic Cardiomyopathy. Femeia suferea de la naștere, fără să știe, de o boală gravă de inimă. Concret, mușchii inimii se îngroșau tot mai mult o dată cu înaintarea în vârstă. Din acest motiv sângele femeii pleacă mai greu de la inimă spre corp, forțând inima să pompeze intens sângele.

Timp de două săptămâni proaspăta mămică a fost internată la secția de Terapie Intensivă a spitalului. Micuța fetiță, pe numele său Elayna, deși a avut nevoie de îngrijiri și supraveghere medicală permanentă, s-a reunit cu mama sa după trei săptămâni.