31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Ce mai face și cum arată Lulu Mihăescu, actrița care a interpretat-o pe Veronica. E profesoară de pian și are o fiică în vârstă de 30 de ani

Must Read

Actrița Lulu Mihăescu a cucerit inimile multor generații de copii, dar și de adulți, prin rolul simpaticei Veronica, acum 50 de ani. Unul dintre cele mai iubite filme românești din toate timpurile, al Elisabetei Bostan, a fost lansat în 1972, iar Lulu Mihăescu avea doar patru ani când a interpretat rolul Veronica.

Toată lumea care a vizionat filmul Veronica, din 1972, a îndrăgit-o pe micuța protagonistă, care avea doar patru ani atunci când a interpretat exemplar un rol atât de complex. Ulterior, în 1973 s-a lansat filmul Întoarcerea lui Veronica, iar și de această dată fetița cu talent cât carul a intrat în inimile celor care o priveau pe ecranul cinematografului.

Alături de nume mari ai actoriei precum Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță și Manuela Hărbor (pe atunci, având și ea tot 4 ani), Luminița Mihăescu a interpretat rolul unei fetițe orfane, într-un film de mare succes în acele timpuri, Veronica.

Câțiva ani mai târziu, actrița in Veronica a mai apărut în 3 filme, între anii 1976-1986, „Mama”, „Saltimbancii” și „Un saltimbanc la Polul Nord”, toate în regia celei care o descoperise, Elisabeta Bostan.

Luminița Mihăescu a luat apoi decizia de a se retrage din lumea cinematografică și s-a axat pe o altă pasiune a sa, muzica. Astfel, la începutul anilor ’90 a cântat la clape în formația Timpuri Noi. În 1996, artista a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Vancouver, Canada, acolo unde locuiește și astăzi.

Acum, Luminița Mihăescu este profesoară de pian, este căsătorită tot cu un român (purtând numele de Luminița Petre), iar împreună au o fiică, Ana, în vârstă de 30 de ani, reamintește kudika.ro.