31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Carmen Iohannis, nevoită să ceară învoire de la ore. Colegii profesori de la Sibiu trebuie să îi țină locul

Must Read

Carmen Iohannis nu va fi prezentă la ore marți și miercuri, fiind înlocuită de colegii săi de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Prima Doamnă a României a plecat în SUA pentru a fi alături soțul său, Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, profesorul Constantin Dincă, a declarat că pentru a putea pleca în SUA, Carmen Iohannis a primit învoire de la Inspectoratul Școlar. În aceste condiții, cursurile de engleză vor fi susținute de alți colegi de catedră din cadrul unității de învățământ.

“Doamna profesor Carmen Iohannis, din informaţiile pe care le am de la conducerea Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr, a depus cerere de învoire colegială, pentru zilele de marţi şi miercuri, pe motivul că este plecată în Statele Unite. Cursurile sunt ţinute de colegii din catedră”, a precizat reprezentantul IŞJ Sibiu, Constantin Dincă, notează oradesibiu.

Soții Iohannis au plecat duminică în SUA, cu un avion închiriat

Carmen și Klaus Iohannis au plecat de pe Aeroportul Internațional din Sibiu spre aeroportul Teterboro de lângă New York (SUA), în cursul zilei de duminică.

Avionul închiriat de cei doi soți costă în jur de 60 de milioane de dolari, potrivit site-urilor de specialitate.

Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) din New York, un eveniment de importanță majoră la nivel internațional. De asemenea, pe agenda de vizită este inclusă și participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Președintele României este invitat de onoare la dezbaterea organizată de Universitatea Columbia din New York, în cadrul evenimentului World Leaders Forum, cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”.

“Și de această dată Administrația Prezidențială a închiriat un avion de la Global Jet Luxemburg, unul de tip Bombardier Global 6000 care poate transporta maximum 13 pasageri. Pentru confortul pasagerilor, scaunele din acest avion pot fi convertite în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu”, arată sursa citată.