18.5 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Cum să îți reduci consumul de apă. Sfaturi de la specialiști

Must Read

Cum să îți reduci consumul de apă? Chiar dacă nu locuiești în zone cu acces redus la apă și trebuie doar să deschizi robinetul pentru a te bucura de aceasta, este important să reușești să reduci consumul, mai ales că se apropie sezonul rece și vei plăti mult mai mult pentru facturi. 

Mai mult decât atât, reducerea consumului de apă este importantă și pentru mediul înconjurător, pentru conservarea resurselor de apă dulce.

Dacă și tu îți dorești să îți reduci consumul de apă, iată câteva sfaturi de la specialiști care te vot ajuta să reduci consumul de apă în gospodărie.

Cum să îți reduci consumul de apă. Sfaturi de la specialiștiRepară scurgerile. Verificați regulat robinetele, dușurile, toaletele pentru a nu avea scurgeri. Chiar și o scurgere mică cauzată de o fisură microscopică poate duce la pierderi semnificative de apă în timp.Instalează robinete cu debit redus. Folosește robinete cu debit redus sau instalează dispozitive speciale pentru micșorarea consumului pe robinetele deja existente. Acestea pot reduce cantitatea de apă utilizată fără a compromite presiunea apei.Instalează toalete cu un consum redus de apă. Poți înlocui toaletele mai vechi cu toalete cu consum redus de apă. Acestea pot economisi o cantitate semnificativă de apă la fiecare utilizare.Închide apa atunci când nu o utilizezi. Închide apa în timp ce te speli pe dinți ori atunci când spăli vasele. Lasă apa să curgă doar atunci când este necesar.Utilizează mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe la capacitate maximă. Așteaptă să ai  încărcătură completă înainte de a folosi aceste electrocasnice pentru a economisi apă și energie.Plantează plante rezistente la secetă. Alege plante și ierburi care necesită mai puțină apă pentru a-ți decora grădina.Reciclează apa. Folosește apa din gospodărie pentru irigarea grădinii sau pentru alte scopuri non-potabile.Evaluarea consumului. Monitorizează și evaluează periodic consumul de apă pentru a identifica zonele în care poți face economii suplimentare.

Așadar, dacă vei ține cont de sfaturile de mai sus, vei reuși să economisești apă și în acest fel să reduci costurile utilităților.