7 C
Iași
joi, februarie 29, 2024

Un român s-a urcat beat într-un avion care decola din Spania și a tras de ușa aeronavei până a rupt-o. 224 de pasageri au pierdut zborul spre București

Must Read

Un român s-a urcat beat într-un avion din Zaragoza care se îndrepta spre România și a rupt ușa aeronavei. Cei 224 de pasageri au fost nevoiți să coboare și fie să aștepte câteva ore până când au putut decola din nou.

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, la ora 9.15, pe pista aeroportului din capitala aragoneză. Românul, care locuia în Zaragoza, s-a urcat beat a bordul unuia dintre avioanele companiei Wizz Air care se pregatea să plece spre București, potrivit Elmundo.es.

Bărbatul a tras de ușă până când a stricat-o

Bărbatul a încercat să deschidă ușa înainte de decolare și a tras de ea până când, spun autoritățile, a stricat-o. Din cauza acestui lucru, aeronava nu a putut decola la ora programată iar pasagerii au trebuit să aștepte până a fost remediată problema.

Având în vedere zarva provocată, s-a cerut prezența Gărzii Civile pentru a ajuta la evacuarea și transferul pasagerilor în terminal. Potrivit surselor menționate anterior, pasagerii nu au putut părăsi Zaragoza până la ora 23:00.

„Avionul a fost oprit până la sosirea Gărzii Civile. Când am deschis ușa, aceasta era blocată: nu se putea nici deschide, nici închide. Ne-au spus că trebuie să coborâm pentru a o repara”, a declarat una dintre persoanele care se aflau în avion la Aragón TV.

„Fiul meu este în spital, iar soțul meu, care este militar, nu poate sta cu el. Dacă nu zburăm astăzi, nu vom putea zbura până marți”, s-a plâns o altă femeie.

Majoritatea pasagerilor au fost cazați peste noapte la un hotel din oraș și au reprogramat călătoria spre București pentru ziua următoare. În schimb, 50 de pasageri au rămas la sol, în timp ce compania aeriană va căuta alte opțiuni de zbor pentru ei. Cu privire la soarta românului care a provocat incidentul, nu se știe dacă acesta a fost arestat sau ce acuzații i se aduc. Compania aeriană Wizz Air nu a furnizat încă o declarație oficială referitoare la acest incident.