13.2 C
Iași
miercuri, mai 8, 2024

Planta de cameră care aduce fericire și iubire deplină

Must Read

Planta de cameră care aduce fericire și iubire deplină

Potrivit legendei, planta Spathiphyllum poate aduce cele mai importante lucruri în viața unei femei – posibilitatea de a fi iubită. Atunci când Spathiphyllum înflorește, orice femeie care o deține se simte fericită și în armonie cu sine.

Chiar dacă nu credeți în superstiții și legende, nu puteți rămâne indiferenți când vedeți această plantă înflorită. De-a lungul timpului, Spathiphyllum a căpătat denumirea de „Fericirea femeii”.

Dar pentru a aduce fericirea, această plantă trebuie neapărat să fie dăruită de cineva. Dacă cunoașteți persoane cărora nu le merge în familie sau suferă din cauza singurătății, atunci dăruiți-le Spathiphyllum.

Dacă cineva deja deține această plantă, ar fi bine să cunoașteți cum să aveți grijă de ea și de ce fel de plantă este. Importanța îngrijirii plantelor în casă nu poate fi subestimată, indiferent dacă aveți un cactus sau o aloe simplă. Plantele îngrijite răspândesc energie pozitivă în locuințe.

Cel mai des întâlnim în casele noastre Spathiphyllum Wallisii, care este cea mai ușor de îngrijit din această specie. Denumirea plantei provine de la forma florii sale, compusă dintr-un cocean și un înveliș. În traducere din latină, „spata” înseamnă înveliș, iar „filum” înseamnă frunză.

Îngrijirea plantei Spathiphyllum

Spathiphyllum este o plantă care provine din zonele tropicale, așa că asigurați-i condiții optime de căldură și umiditate.

Temperatura în camera în care se află trebuie să fie între 15-18°C și 25°C în orice anotimp. Este destul de simplu să mențineți aceste condiții. Singurul lucru mai dificil este să evitați curenții de aer și să asigurați o umiditate ridicată în cameră. Puteți realiza acest lucru utilizând diferite metode, precum pulverizarea frecventă, amplasarea plantei într-un terariu sau așezarea ghiveciului pe un suport cu apă sau pe mușchi.

În perioada caldă a anului, pulverizați planta cât mai des posibil. Este recomandat să o pulverizați de 4-5 ori pe zi. Puteți șterge frunzele cu un șervețel umed. Apa recomandată pentru pulverizare este apa stătută sau apa de izvor, deoarece apa cu depuneri de calcar poate arde planta.

Dacă veți respecta aceste sfaturi, planta vă va răsplăti cu flori bogate. Asigurați o udare frecventă și suficientă lumină. Planta trebuie udă nu mai rar de o dată la trei-patru zile, iar pământul trebuie să fie mereu umed. Dacă nu primește suficientă apă, planta se usucă și moare.

Razele directe ale soarelui pot dăuna plantei, așa că Spathiphyllum preferă locurile umbrite în timpul verii și expunerea la lumină timp de 12 ore pe zi în timpul iernii. Dacă este necesar, puteți achiziționa o lampă specială pentru plantele de cameră.

Răsădirea și înmulțirea Spathiphyllum

Nu uitați să repicati planta la timp. Spathiphyllum se simte foarte bine în ghivece spațioase. Alegeți un ghiveci mai jos și mai larg, cu câțiva centimetri mai mare decât cel precedent. Planta trebuie repicată devreme în primăvară. De asemenea, puteți înmulți planta prin separarea puieților.

Cel mai bun tip de sol pentru Spathiphyllum este solul universal sau solul pentru plante din familia araceae. Într-un astfel de sol, planta se va simți cel mai bine.