15.3 C
Iași
miercuri, mai 8, 2024

Atenție șoferi! Mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de autorități. În ce condiții se va întâmpla așa ceva

Must Read

Atenție șoferi! Mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de autorități! Autoritățile vor să schimbe legislația și să permită polițiștilor să poată ridica un autoturism, chiar și dacă acesta e parcat regulamentar.

Cum s-ar putea întâmpla așa ceva? Proiectul de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne vrea să permită ca un autovehicul parcat regulamentar să poată fi relocat, la cererea poliției, în cazul în care în zonă se desfășoară lucrări sau dacă este nevoie de eliberarea zonei pentru intervenția serviciilor de urgență.

În acest caz, proprietarul nu va fi nevoit să plătească cheltuielile pentru ridicarea și transportul acestuia. Așadar, autovehiculele staționate regulamentar pe drumurile publice vor putea fi relocate în situațiile în care este necesară protejarea interesului public general.

În acest moment, legislația rutieră stabilește reguli doar pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar.

Mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de autorități. În ce condiții se va întâmpla așa ceva

Polițiștii vor putea să dispună relocarea vehiculelor staționate regulamentar atunci când se vor efectua lucrări sau presta servicii publice de interes național sau local sau când este nevoie de intervenția serviciilor de urgență în vederea prevenirii sau limitării efectelor unor accidente, calamități sau dezastre ori atunci când este vorba de instituirea unor măsuri de ordine și siguranță publică.

Măsura relocării unui vehicul se va stabili fie din oficiu, fie la solicitarea administrației publice locale, administratorului drumului public sau a instituțiilor care intervin în cazul unor accidente, calamități sau dezastre.

Proprietarul sau deținătorul autovehicului va fi informat despre locul unde vehiculul a fost relocat de către administrația publică locală sau administratorul drumului public.

În situația relocării unui vehicul, contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul, parcarea ori depozitarea acestuia va fi suportată de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public. În orice caz, proprietarul vehiculului relocat nu va trebui să plătească nimic la relocarea mașinii, scrie avocatnet.ro.