21.4 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Cum să prepari cele mai gustoase plăcinte cu brânză prăjite în tigaie. Secretul bunicilor din Dobrogea

Must Read

Cum să prepari cele mai gustoase plăcinte cu brânză prăjite în tigaie? Plăcintele cu brânză prăjite în tigaie sunt un deliciu tradițional în bucătăria românească, în special în Dobrogea, unde nu există gospodină care să nu știe să pregătească niște delicioase plăcinte. 

Însă, pentru ca și tu să le poți prepara, trebuie să știi rețeta, dar și secretul pe care gospodinele îl țin secret din generație în generație.

Cum să prepari cele mai gustoase plăcinte cu brânză prăjite în tigaie

Iată o rețetă pentru a pregăti cele mai gustoase plăcinte cu brânză prăjite în tigaie, urmând tradiția bunicilor din Dobrogea:

Ingrediente:

250 g de brânză de vaci (poți folosi și brânză feta)2 ouă2 linguri de zahărCoaja rasă de la o lămâieEsență de vanilie (opțional)Foi de plăcintăUlei pentru prăjit

Instrucțiuni:

Pregătirea amestecului cu brânză: Într-un castron, amestecă brânza de vaci, ouăle, zahărul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie (dacă o folosești). Amestecă bine până obții un amestec omogen.Pregătirea plăcintelor: Taie foi de plăcintă în pătrate sau cercuri mici, în funcție de preferința ta. Așază o lingură din amestecul de brânză în mijlocul fiecărei foi de plăcintă.Închiderea plăcintelor: Îndoaie fiecare foaie de plăcintă în jumătate, astfel încât să acoperi amestecul de brânză.Apasă marginile cu degetele pentru a le închide bine și a forma plăcintele.Prăjirea plăcintelor: Încinge ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Plăcintele trebuie să fie acoperite pe jumătate de ulei.  Prăjește plăcintele până devin aurii pe ambele părți. Aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte ar trebui să fie suficiente.

Și pentru ca plăcintele să fie gustoase, crocante la exterior, moi la interior și fără grăsime în exces, acestea se scurg bine pe șervețele de hârtie, apoi se acoperă pentru câteva minute cu un prosop curat de pânză.

Plăcintele cu brânză prăjite în tigaie pot fi servite calde sau reci, de obicei, presărate cu zahăr pudră.