21.4 C
Iași
duminică, mai 19, 2024

Vești triste despre Ileana Stana Ionescu. Care este starea de sănătate a actriței. „Nu mai iese din casă aproape deloc…”

Must Read

Ileana Stana Ionescu s-a retras definitiv de pe scena teatrului românesc după o carieră de 60 de ani.

Se pare că, marea actriță a teatrului românesc are parte de o bătrânește grea la vila ei din zona Pipera unde locuiește alături de soțul său Andrei Ionescu.

„Nu mai iese din casă aproape deloc”

Marea actriță Ileana Stana-Ionescu s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu doi ani și a ales să își petreacă timpul alături de soțul său, în vila din nordul Capitalei. Actrița nu se mai poate mișca din cauza problemelor de sănătate și își petrece mare parte din timp în fotoliu sau în pat.

„Stă în pat și în fotoliu, atât. Este ajutată de soț și de o femeie care vine să le facă mâncare și curățenie. Dacă face câțiva pași prin casă, obosește foarte tare și nu mai poate respira.

Nu mai iese din casă aproape deloc. Nu are o boală gravă, ci pur și simplu are o bătrânețe mai grea. Soțul ei îi pune casete cu filme vechi românești, se mai uită și la știri, la politică”, au declarat surse apropiate ale actriței.

Ultimii ani din viața actriței nu au fost mult prea ușori. Problemele de sănătatae au început să își spună cuvântul pentru îndrăgita actriță.

Actrița este căsătorită cu actorul Andrei Ionescu încă din adolescență. Cei doi au trăit una dintre cele mai frumoase povești de dragoste și au împreună un fiu.

Ileana Stanca-Ionescu a mărturisit, în repetate rînduri, că îi duce dorul fiului său, care este stabilit în America, acolo unde lucrează ca medic. Îndrăgita actriță își vede fiul doar de două ori pe an și resimte mult mai puternic lipsa acestuia, acum, la bătrânețe, pentru că nu îl are aproape.

Fiul actriței îi trimite lunar buchete de flori și o sună de două ori pe săptămână pe videocall.

„Când vorbim la telefon și ne facem declarații, totul e perfect. Dar simt nevoia atingerii lui”, a declarat una dintre marile doamne ale teatrului românesc, în urmă cu câteva luni.

Actrița Ileana Stana Ionescu a împlinit frumoasa vârstă de 84 de ani

Ileana Ionescu s-a născut pe 14 septembrie 1936 în orașul Brad, din județul Bran. La vârsta de 19 ani, Ileana Ionescu a debutat ca actriță pe scena Teatrului de Stat din Reșița cu rolul Agnes din „Școala femeilor”, de Moliere.

Ileana Ionescu și-a încântat publicul timp de peste 60 de ani. Aceasta a jucat în peste 40 de piese de teatru și în peste 30 de filme, seriale și piese pentru televiziune.

A jucat rolul Zoiței în, „Gaițele”, Fraulein, „Cuibul de viespi”, mama lui Romeo în „Alo, Olga în „Secretul lui Nemesis” și mama primarului în cel mai popular serial al momentului, „Las Fierbinți”.

Aniversarea artistei a fost ținut-o în familie, în prezența oamenilor dragi, petrecerea având loc în casa celor doi soți. Din păcate, fiul lor, nu a fost alături de ziua mamei lui.

Actrița a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo, în 2019. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din România și una dintre cele mai bune actrițe, cu un timbru inconfundabil și o energie remarcabilă.

Marea actriță a jucat în peste 300 de filme, seriale și roluri televizate în cei peste 60 de ani de activitate.

,,Am jucat de toate, de toate şi pentru toţi. Și pentru teatru de copii. Ce să spun? Am avut o şansă nebună, au avut o generozitate din punctul ăsta de vedere nemăsurată, pentru că am avut ocazia să fac tot felul de drăcii.

Şi dincolo de drăcii, şi lucruri foarte speciale şi serioase. Adică am avut ocazia să joc mult. Mult şi de toate!”, a declarat actrița, în urmă cu ceva timp.

Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu se iubesc de 67 de ani

Actrița Ileana Stana Ionescu a povestit în cadrul emisiunii ”Refresh by Oana Turcu” cum s-a cunoscut cu soțul său Andrei Ionescu. Cei doi au o căsnicie frumoasă și longevivă. Cuplul se iubește de 67 de ani și cei doi actori au un băiat medic de meserie, stabilit în Statele Unite ale Americii.

„S-a rugat de mine mult ca să ne căsătorim. Ea mi-a cerut mâna. (…) A zis: Tot suntem împreună, hai să ne căsătorim! Când a venit mămica ei, vine mama, şi ea de modă veche… Hai, totuşi, să ne căsătorim.

Şi am zis: Eu am 5.000 de lei, că atâta costă un divorţ, am 5.000 de lei deoparte, ne căsătorim şi, după ce terminăm, dacă tu vrei să ne despărţim, ne despărţim. Pe mine mă aşteaptă un cârd, acolo!

Şi, uite aşa, am rămas împreună glumind aşa, din vorbă în vorbă, nu ştiu când au trecut anii,.”, a declarat Andrei Ionescu.

Totodată, cuplul își vizitează fiul o dată pe an și tot de atâtea ori vine el în țară.„Fericirea vieţii noastre a fost momentul în care a venit pe lume fiul nostru. O dată pe an vine băiatul şi o dată mergem noi”, a completat soțul Ilenei Stana Ionescu.

SURSA >> https://acasainromania.ro