23.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Manevre extrem de periculoase la volan. Gesturile banale care te pun în pericol

Must Read

Manevre extrem de periculoase la volan, Să conduci pare un gest firesc, mai ales dacă ai ceva experință și ai permisul luat de câțiva ani. Însă, chiar și șoferii cu experiență, care au condus mii de kilometri, pot greși în timpul condusului.   

Să greșești în timp ce te afli la volan este extrem de periculos, mai ales că îți poți pune viața în pericol sau pe a celorlați participanți la trafic.

Știai că există chiar gesturi banale pe care le faci în timp ce conduci care te pun în pericol? Expertul Titi Aur spune ce ar trebui evitat atunci când ești la volan, chiar dacă ești un șofer cu experiență. Potrivit acestuia, cea mai periculoasă manevră pe care o poți face la volan este cea de neadaptare a vitezei.

Manevre extrem de periculoase la volan. Titi Aur: ”Suntem tentați mereu să spunem că putem merge puțin mai repede”

”În primul rând, nerespectarea vitezei. Suntem tentați mereu să spunem că putem merge puțin mai repede, că oricum nu contează, că 10 km/h în plus oricum nu mă sancționează, dar ajung să merg și cu 20, și cu 30 de km în plus. Nerespectarea vitezei este pe primul loc. 

Pe locul doi, nerespectarea distanței. Suntem tentați să mergem mai aproape față de mașina din față. Să ne uităm puțin peste gard. Vecinii noștri mai de la vest au reușit să reglementeze acest lucru. Și Germania, și Belgia, și Suedia, și au spus așa. La 100 km/h, parcurgi 27 m/s. Deci în două secunde, parcurgi 54 metri. Deci aproximativ jumătate din suta de kilometri pe oră”, a declarat Titi Aur.

”Telefonul devine una dintre cauzele principale ale accidentelor”

De asemenea, expertul a mai precizat că telefonul este una dintre cauzele producerii accidentelor de circulație.

”Deci am spus viteza, am spus distanța, după care urmează neatenția, sau chiar în paralel cu nerespectarea distanței putem pune neatenția. Suntem tentați în permanență să facem și altceva. Să ne uităm în telefon, să stăm de vorbă, să ascultăm muzică, să facem orice.

Telefonul este o descoperire extraordinară și o evoluție tehnologică nemaipomenită, doar că, din acest punct de vedere, când îl avem în mașină, devine una dintre cauzele principale ale accidentelor. Unele studii arată că a depășit alcoolul ca și cauză adevărată a accidentelor”, a mai explicat Titi Aur.

Citește și: Cum poți să oprești mașina atunci când rămâi fără frâne. Ce spune expertul Titi Aur despre această situație extrem de complicată