22.4 C
Iași
duminică, mai 5, 2024

Primești 5.000 de euro dacă te muți în acest loc! Cum arată satul de poveste

Must Read

Știai că poți să primești 5.000 de euro dacă te muți într-un sat din Italia? Incredibilul loc este unul dintre cele mai frumoase sate din Sicilia, însă populația sa a scăzut sub 3000 de locuitori.

În Petralia Soprana autoritățile și-ar dori să oprească valul de depopulare, mai ales că acolo sunt peste 50 de case nelocuite. Așadar, autoritățile locale își doresc ca localitatea să devină mai animată oferind granturi de până la 5.000 de euro persoanelor care aleg să se mute acolo. Noilor locuitori ai satului li se vor oferi 5.000 de euro pentru cheltuielile de cumpărare și renovare a uneia dintre casele nelocuite din zonă, themayor.eu.

Dacă vrei să începi o viață nouă în Sicilia, există și câteva condiții pe care autoritățile le impun, pentru a-ți oferi cei 5.000 de euro. Mai exact, este necesar să cumperi o casă în Petralia Soprana, unde va trebui să locuiești, iar dacă starea acesteia nu este prea bună, este necesar să o renovezi.

Cum arată satul de poveste – Petralia Soprana

Petralia Soprana păstrează încă acea savoare a sudului, fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Italia. Orașul este situat la sud-est de Palermo și este renumit pentru clădirile sale medievale din piatră, străzile liniștite și festivalurile locale care ajută comunitatea să rămână unită.

Aici pot fi găsite produse locale delicioase și priveliști uluitoare. Petralia Soprana este una dintre cele mai pitorești așezări din Italia, datorită înălțimii dealului pe o creastă. De pe aleile întortocheate dintre casele medievale de piatră, se poate vedea peste valea ceață de dedesubt și vârful acoperit de fum al Muntelui Etna. În apropiere, în Palermo se află câteva clădiri cu adevărat uluitoare în stil arabo-norman, care au fost desemnate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Petralia Soprana este una dintre cele două așezări numite “Petralia” din Sicilia, cealaltă fiind Petralia Sottana, care se află în apropiere.Cele două orașe sunt cunoscute pentru frumusețea lor pitorească și pentru faptul că se află în Parcul Național Madonie, o zonă deosebit de montană și rurală din Sicilia.

 

Foto: Facebook