11.6 C
Iași
sâmbătă, mai 18, 2024

Ce se întâmplă cu românii care au contract la Hidroelectrica. Anunțul făcut de companie

Must Read

Ce se întâmplă cu românii care au contract la Hidroelectrica? Compania a anunțat recent că va emite facturile pe luna septembrie a anului 2023, încercând să ajungă la zi cu acestea, după ce luni întregi a emis facturi cu întârzieri uriașe. 

Așadar, se ajunge la zi cu facturile, după ajustările de soft adaptate la modificările legislative.

”Facturile Hidroelectrica pe luna septembrie 2023 vor ajunge la clienţii companiei. În plus, toţi clienţii care spun că nu au primit factura la zi sau ultimele 2-3 facturi trebuie să ştie că acestea vor fi emise şi vor ajunge la ei. Specialiștii Hidroelectrica lucrează la rezolvarea cauzelor care au produs aceste întârzieri”, a precizat consilierul președintelui directoratului Hidroelectrica, Bogdan Buciu.

Ce se întâmplă cu românii care au contract la Hidroelectrica. Anunțul făcut de companie

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, vine cu o altă veste bună pentru clienții săi. Compania a lansat aplicația de mobil pentru cei aproape 600.000 de clienți ai săi.

Aplicația se numește iHidro și este disponibilă în atât în App Store, cât și în Google Play. În acest mod, cu ajutorul aplicaţiei Hidroelectrica, iHidro, clienţii companiei, vor reuși să îşi plătească facturile mai rapid. De asemenea, vor putea să își vadă istoricul facturilor, să consulte soldul sau să transmită indexul lunar.

Aplicația iHidro se poate descărca din Google Play Store sau App Store, în funcție de sistemul de operare.

Facturarea Hidroelectrica pentru clienți casnici s-a oprit în luna octombrie 2022 și a fost reluată, retroactiv, în februarie 2023.

Lunile în care compania nu a trimis facturile clienților au dus la acumularea unor sume de plată de către clienți. Reprezentanții Hidroelectrica au declarat că odată cu reînceperea activităților de facturare, sumele acumulate vor putea fi plătite eșalonat la cererea clienților.

Compania Hidroelectreica e deținută în proportie de 80% de statul român și e află în plină expansiune pe piața energiei verzi, în ciuda problemelor generate de reproiectarea sistemului de facturare.