-1.7 C
Iași
vineri, decembrie 8, 2023

Atenție șoferi! Se schimbă legea. Ce se va întâmpla din 15 noiembrie

Must Read

Atenție șoferi! Se schimbă legea. Ce se va întâmpla din 15 noiembrie? Recent, Registrul Auto Român a transmis faptul că șoferii nu vor mai avea posibilitatea de a se prezenta pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicatul și înlocuirea Cărții de Identitate a vehiculului, fără programare.

Noua măsura a intrat în vigoare de miercuri, 15 noiembrie 2023. Astfel, șoferii care doresc să își preschimbe documentele vor trebui să se programeze online, pe site-ul oficial ori să sune la call-center pentru programare.

”Vă informăm că începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reținut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatul și înlocuirea Cărții de identitate, vor necesita programare prealabilă. Prin urmare, nu vă mai puteți prezenta la reprezentanțele RAR fără ca înainte să intrați pe site-ul www.rarom.ro la secțiunea Programări sau să sunați la numărul de call-center 021/9672 și să obțineți un număr de programare”, a transmis Registrul Auto Român pe Facebook.

Măsura este menită să reducă timpii de așteptare de la intrarea în curtea reprezentanțelor RAR până la preluarea vehiculelor de inginerii de pe linie.

Cât costă taxa RAR în anul 2023 în România

Tarifele la RAR sunt diferite în funcție de tonajul fiecărui autovehicul. Iată care sunt tarifele actuale la RAR:

autoturisme din Uniunea Europeană, cu greutate mai mică de 3,5 tone: 539 de lei;autoturisme din Uniunea Europeană, însă cu greutatea mai mare de 3,5 tone: 857 de lei; autoturisme din afara Uniunii Europene, cu greutatea mai mică de 3,5 tone: 539 de lei;autoturismelor din afara Uniunii Europene, cu greutatea mai mare de 3,5 tone: 1149 de lei;autoturisme care se încadrează în categoria vehiculelor utilitare: 1149 de lei.

Citește și: Distanța de la care pistoalele radar pot înregistra viteza mașinilor. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de o amendă pentru viteză

Citește și: RCA 2023. Cum poți obține cea mai bună ofertă pentru asigurarea auto obligatorie