23.2 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

O femeie a muncit 74 de ani și nu a lipsit nicio zi de la serviciu. „Dacă îți place ce faci, n-ai de ce să lipsești”

Must Read

Melba Mebane, o femeie în vârstă de 90 de ani din Statel Unite, a muncit aproape 74 de ani în magazinul Dillard’s din Tyler (Texas) și nu a lipsit nicio zi de la serviciu. Femeia a început să lucreze ca operator de ascensor la vârsta de 17 ani, în 1949, și a devenit un pilon de nădejde al companiei, devenind o figură iubită atât de colegi, cât și de clienți.

Melba Mebane a dezvăluit că decizia ei de a se retrage a fost influențată de creșterea timpului de deplasare de la 15 la 30 de minute, stătea prea mult în trafic și la un moment dat a considerat că acest lucru îi afectează starea fizică și emoțională.

În ciuda dragostei sale pentru muncă, ea a declarat conform Daily mail: „În momentul în care am intrat pe ușă, mi-am pus cheile de la mașină pe masă, l-am privit pe fiul meu și i-am spus: ‘Gata, am terminat’.”

„Mi-a plăcut să merg la muncă în fiecare zi”, a adăugat ea. „Dacă ești mulțumit de ceea ce faci, de ce să nu faci asta?”

Fiul ei, Terry Mebane, își amintește cu drag de zilele în care mama sa mergea la lucru cu entuziasm. El spune că a crescut practic în magazinul Dillard’s și a fost inspirat de etica profesională a mamei sale.

Melba a lucrat în mai multe departamente, inclusiv în cel de îmbrăcăminte pentru bărbați, dar și-a făcut un nume la standul de cosmetice, unde a rămas până la pensionare.

Ea a refuzat oferte repetate de promovare, explicând că a preferat să-și păstreze prietenii și să se concentreze pe a fi cel mai bun vânzător posibil.

James Saenz, managerul magazinului, a lăudat-o pentru influența ei pozitivă asupra altor angajați și clienți.

La pensionarea ei, Dillard’s a organizat o petrecere, unde femeia a primit un premiu pentru „excelență deosebită”.

O placă cu fotografia ei va fi expusă în magazinul din Tyler, „pentru totdeauna, atât timp cât Dillard’s va exista”, a adăugat Saenz.

Melba Mebane și-a îndemnat colegii să vină la serviciu cu plăcere și să nu vadă jobul doar ca pe o sursă de venit.