16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Indicatorul rutier care zăpăcește șoferii. Ce înseamnă triunghiul roșu cu punct negru în mijloc

Must Read

Chiar dacă ai permis de multă vreme, există câteva indicatoare rutiere mai noi care pun probleme chiar și unor șoferi extrem de experimentați, cu mulți kilometri petrecuți la volan.  

Unul dintre acestea este, cu siguranță, indicatorul rutier cu un trunghi roșu și un punct negru în mijloc. Acest semn de circulație, deși a fost trecut în legislația rutieră în urmă cu câțiva ani, sunt mii de șoferi români care încă nu îi cunosc însemnătatea.

Semnul de circulație care le dă bătăi de cap șoferilor din România. Ce reprezintă, de fapt, indicatorul rutier

Inspirat după modelul altor țări europene, indicatorul este amplasat în zonele principale cu risc mare de accidente, inclusiv pe drumurile naționale.

Așadar, ce înseamnă indicatorul rutier în formă de triunghi roșu cu bulină neagră în mijloc? Punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin 10 persoane decedate sau rănite grav.

Din nefericire, acest semn rutier este întâlnit chiar și în Capitală, unde, teoretic viteza de deplasare ar trebui să fie redusă fiind localitate. Semnul este prezent în câteva intersecții din București, inclusiv în intersecția în care și-a pierdut viața artistul Teo Peter, între strada Polonă și Dacia.

Ce trebuie să faci când vezi acest indicator rutier? În primul rând, atunci când întâlnești în trafic un astfel de semn de circulație, trebuie să sporești atenția la volan. Mai mult decât atât, conducătorul auto care întâlnește acest indicator de avertizare va trebui să reducă viteza de deplasare şi să evite efectuarea oricăror manevre riscante în acea zona semnalizată de acest indicator macabru.

Citește și: Puțini șoferi știu răspunsul! Ce anunță indicatorul rutier din imagine, de fapt?

Citește și: Puțini șoferi știu semnificația acestui indicator. Ce înseamnă, de fapt