16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Tradiţii obiceiuri de Revelion. Ce să faci pentru a avea noroc tot anul

Must Read

Noaptea dintre ani, revelionul, are o însemnătate aparte pentru aproape toate popoarele lumii. La români, există numeroase  tradiții și superstiții care țin de noaptea magică dintre ani.

De revelion, se fac planuri pentru anul care vine, însă pentru ca totul să fie perfect, trebuie respectate anumite tradiții.

Iată câteva obiceiuri tradiționale de Revelion și ce să faci pentru a atrage noroc tot anul:

A purta haine noi de Revelion este considerat un simbol al înnoirii și progresului în noul an. Alegerea hainelor colorate în funcție de tradițiile locale (cum ar fi roșu pentru dragoste sau verde pentru sănătate) poate adăuga un plus de semnificație.

O tradiție veche spune că vâscul aduce noroc anul viitor. În plus, dacă vâscul este așezat sub o icoană, va spori șansele de a avea mai multă liniște sufletească.

De asemenea, potrivit unor superstiţii ale românilor, pentru a avea noroc şi belşug în noul an pe masă se pun struguri şi smochine.

Se spune că felul în care îți începi noul an va influența modul în care acesta se va desfășura. Privește cu optimism și zâmbetul pe buze în noul an pentru a atrage noroc și fericire.

Scrierea de dorințe, obiective sau rezoluții pentru noul an poate adăuga o notă de planificare și anticipare a lucrurilor bune care urmează să vină.

Tradiții și obiceiuri de Revelion în lume

Multe culturi au anumite alimente tradiționale de Revelion asociate cu norocul. De exemplu, în Spania, este obișnuit să mănânci 12 boabe de strugure la miezul nopții, fiecare reprezentând o lună din an. În unele părți ale lumii, este adesea recomandat să consumi leguminoase, care simbolizează prosperitatea.

Se spune că zgomotul puternic, fie că este generat de artificii, clopote sau alte obiecte care produc sunete puternice, poate alunga spiritele rele și aduce noroc în noul an. În multe culturi, se obișnuiește să se facă zgomot în miezul nopții.

Artificiile de Revelion sunt considerate un simbol al bucuriei și al speranței pentru un an nou strălucitor. Mulți oameni se adună pentru a privi spectacolele de artificii și a sărbători trecerea în noul an.