22.4 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

De ce trebuie să mănânci struguri și fasole în noaptea de Revelion. Ce este complet interzis să faci, îți aduce ghinion tot anul!

Must Read

De ce trebuie să mănânci struguri și fasole în noaptea de Revelion? Ce este complet interzis să faci și îți aduce ghinion tot anul?

Tradițiile și superstițiile asociate cu Revelionul variază în funcție de cultură și regiune, însă în România sunt o mulțime de lucruri care se respectă cu sfințenie, mai ales de către persoanele superstițioase.

De ce trebuie să mănânci struguri și fasole în noaptea de Revelion

Iată câteva superstiții legate de noaptea dintre ani:

Consumul de 12 struguri la miezul nopții, reprezentând cele 12 luni ale anului, este o tradiție în țări precum Spania și unele țări din America Latină. Se spune că strugurii aduc noroc și prosperitate în fiecare lună a noului an. Însă, aceste obiceiuri sunt intrate și în ”folclorul” românesc, mii de români alegând să aibă struguri pe masă în noaptea dintre ani.Fasolea este adesea asociată cu prosperitatea și bunăstarea. Se spune că mâncarea de fasole în noaptea de Revelion aduce noroc financiar și asigură un an bogat în resurse.Se spune că a te plânge sau a gândi negativ în noaptea de Revelion poate aduce ghinion în noul an. Prin urmare, mulți încearcă să aibă o atitudine pozitivă și optimistă în această noapte.De asemenea, nu se împrumută bani! Se crede că împrumutul sau împrumutarea de bani în noaptea de Revelion poate aduce probleme financiare în anul care vine. Este recomandat să eviți aceste activități pentru a asigura o stare financiară stabilă.Consumul excesiv de alcool în noaptea de Revelion poate fi asociat cu ghinionul și problemele de sănătate. Este recomandat să bei cu moderație și să te bucuri de sărbătoare într-un mod responsabil.

Orice tradiție sau superstiție ai respecta în noaptea din ani sau de Crăciun, este important să nu uiți faptul că, dincolo de superstiții, îți poți crea propriile tradiții alături de cei dragi, de care să te bucuri în fiecare an.