13.9 C
Iași
sâmbătă, februarie 24, 2024

Ce să pui în găluște, ca să nu se rupă în oală. Ingredientul secret care le tine pufoase și întregi

Must Read

Preparatele din țara noastră sunt apreciate de-a lungul întregii lumi, iar turiștii care vin în România mereu vorbesc cu drag despre bucătăria pe care o descoperă în aceste meleaguri. Ei bine, printre cele mai iubite preparate din România sunt găluștele, care, deși pare a fi o rețetă simplă, sunt mult mai greu de preparat decât am bănui! Ei bine, există un truc ingenios care ne va ajuta mereu să facem găluștele perfecte!

După cum poate că deja am observat, preparatele din țara noastră sunt foarte apreciate de-a lungul întegii lumi, iar turiștii care vin în România mereu vorbesc cu drag despre bucătăria pe care o descoperă în aceste meleaguri.

Ei bine, printre cele mai iubite preparate din România sunt găluștele, care, deși pare a fi o rețetă simplă, sunt mult mai greu de preparat decât am bănui! Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, se pare că există un truc ingenios care ne va ajuta mereu să facem găluștele perfecte!

Ei bine, dacă vrem să pregătim 3 porții de găluște, vom avea nevoie de doar un singur ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș, cât și puțină sare. Deși pare o rețetă extrem de simplă, găluștele sunt mult mai greu de pregătit decât pare la prima vedere! Chiar dacă nu ar trebui să petrecem mai mult de 35 de minute în bucătărie, atunci când preăgtim acest preparat, el ne poate provoca unele bătăi de cap!

Trucul ingenios pentru găluștele perfecte

Pentru a prepara găluștele perfecte, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să separăm albușul de gălbenuș, care se va amesteca, apoi, cu sare! Apoi, trebuie să batem albușul până când devine o spumă, după care îl turnăm peste gălbenuș, alături de puțin ulei. Pe măsură ce amestecăm ingredientele, trebuie adăugat și grișul, până când totul devine omogen!

Apoi, lăsați grișul să se „odihnească” vreme de 15 minute, până când se umflă. Apoi, trebuie doar să folosiți 2 linguri pentru a tăia găluștele, iar mărimea precisă a acestora poate depinde de gustul fiecăruia dintre noi!