32.4 C
Iași
vineri, iulie 19, 2024

Ștergem membrii inactivi ai grupului.Mihaela Bilic spune adevărul despre șorici. Puțină lume știe asta: „Merită știut acest lucru”Articolul în primul comentariu

Must Read

Mihaela Bilic spune adevărul despre șorici. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar nutriționistul demontează mitul despre unul dintre cele mai populare alimente din această perioadă.

Ei bine, puțină lume știe că șoriciul este foarte benefic pentru organism.

Mihaela Bilic spune adevărul despre șorici. Șorici, care este un preparat care nu lipsește de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Este chiar unul dintre cele mai așteptate delicatese în perioada Crăciunului.

Mihaela Bilic spune adevărul despre șorici

„Anul acesta am avut parte de ritualul complet al pregătirii și tranșării porcului pentru Crăciun. Exact ca și în poezia lui Nicolae Labiș, “Moartea căprioarei”, emoțiile mele au fost amestecate… un spectacol impresionant, care presupune mult meșteșug și dibăcie.

Prepararea porcului este o artă, iar focul un element esențial, care trebuie stăpânit și pus în slujba omului. Mâncarea noastră n-ar avea același gust fără foc, iar șoriciul copt este o delicatesă pe care doar în preajma Crăciunului o poți savura.

Și merită știut că nu îngrașă, ci este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de eficient pentru organism. Pomana porcului este cu siguranță cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă!”, a scris Mihaela Bilic.

Unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masă de Crăciun este friptura de porc. Nu degeaba românii sărbătoresc Ignatul pe 20 decembrie, cu 5 zile înainte de Crăciun, fiind una dintre cele mai importante tradiții.

În multe preparate din bucătăria românească tradiţională carnea este asezonată şi frăgezită prin marinare. Atunci când faceţi o marinadă, încorporaţi în lichidul respectiv toate condimentele şi legumele, omogenizaţi, abia apoi scufundaţi bucăţile de carne, având grijă să fie bine acoperite cu lichid.

Dacă e vorba de un proces îndelungat, întoarceţi carnea de câteva ori, pe parcursul marinării.

Marinadele pot fi acide (conţin oţet, suc de lămâie, vin) sau enzimatice (cu ananas, papaya sau ghimbir), dar acestea din urmă sunt foarte puţin folosite în bucătăria noastră tradiţională.