19.3 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

Doliu în lumea interlopă din România! A murit Costel Corduneanu

Must Read

Este zi de doliu în lumea interlopă din România! A murit Costel Corduneanu, unul dintre legendarii interlopi ai țării noastre. Bărbatul din Iași s-a stins din viață astăzi, pe data de 15 aprilie 2024

Lumea interlopă din țara noastră este în doliu astăzi! Costel Corduneanu, recunoscut drept unul dintre legendarii interlopi ai României, a trecut în neființă luni, pe data de 15 aprilie.

Costel Corduneanu, în vârstă de 54 de ani, suferea de cardiomiopatie dilatativa și a ajuns în stare gravă la spitalul din Târgu Mureș, în stare critică chiar, spun medicii. Au încercat să-l stabilizeze cu medicamente și cu ajutorul unei inimi artificiale, însă nu a răspuns pozitiv la toate aceste tratamente. De aproape doi ani era pe lista de așteptare pentru un transplant de cord.

Ieri dimineață, rudele și prietenii au anunțat prin postări pe rețelele de socializare faptul că Costel Corduneanu și-a pierdut viața. În ultimii ani nu prea mai apărea în spațiul public tot din cauza problemelor de sănătate. Acesta a devenit cunoscut, mai întâi, datorită performanțelor sale sportive. A reprezentat România de două ori la Jocurile Olimpice, la lupte libere, și a fost chiar și campion mondial.

După ce s-a lăsat de sportul de performanță, a început să comită diverse ilegalități, mai întâi jafuri, apoi trafic de droguri, de arme și de persoane, motiv pentru care a ajuns de mai multe ori în fața judecătorilor, dar și în spatele gratiilor.

După ce a ieșit însă ultima dată din închisoare a spus că nu-și mai dorește să facă parte din lumea interlopă, deși familia să dădea numele unui clan extrem de cunoscut. Vorbim despre clanul Corduneanu.

Doliu în lumea interlopă! A murit Costel Corduneanu

Costel Corduneanu era internat într-un spital din Târgu Mureș de câteva săptămâni, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la inimă. Astăzi, cunoscutul interlop din Iași s-a stins din viață.

În luna martie a acestui an, el a trecut printr-o situație critică, fiind la un pas de moarte, dar medicii au reușit să-i salveze viața printr-o intervenție chirurgicală complicată. Ulterior, emutul interlop a suferit o hemoragie internă. Din nou, medicii au intervenit în ultima clipă și au făcut eforturi susținute pentru a-l stabiliza.

Pe conturile lor personale de pe platformele de socializare, rudele lui au început să posteze mesaje triste de condoleanțe.

Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”, a scris nepotul lui Costel Corduneanu pe pagina de Facebook.

Costel Corduneanu a fost campion mondial la cadeți

În trecut, el a fost campion mondial la cadeți și a concurat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, clasându-se pe locul 9 la Barcelona în 1992 și pe locul 14 la Atlanta în 1996. În anul1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta, fratele său, Gheorghe Corduneanu, a concurat și el, ocupând locul 7 în lupte libere, la categoria de 48 kg. Costel Corduneanu a reprezentat România de două ori la Jocurile Olimpice.

Recunoscut ca unul dintre cei mai influenți lideri interlopi din zona Moldovei, Costel Corduneanu ar fi avut conexiuni strânse cu mafia rusă. El ar fi dezvăluit prietenilor că i s-ar fi făcut o propunere de a se alătura temutei organizații criminale în calitate de hoț în lege (vor v zakone), adică un membru cu drepturi depline, care ar fi reprezentat interesele mafioților ruși în România.

Interlopul avea, de asemenea, tatuate pe umeri celebrele stele specifice hoților în lege, însă se spune că acestea au fost realizate la cererea sa, într-un salon de tatuaje cunoscut din România.