13.2 C
Iași
miercuri, mai 8, 2024

Distanţa maximă de la care pistolul radar poate intercepta şoferii vitezomani

Must Read

Care este distanţa maximă de la care pistolul radar poate intercepta şoferii vitezomani? Dacă și tu te-ai întrebat acest lucru, trebuie să știi că Poliţia Română are în dotare peste o sută de pistoale radar Tru Cam, care îi pot intercepta pe şoferii vitezomani în baza unei tehnologii complexe şi nu numai din faţă, ci şi din spate.

Noile pistoale radar aflate în dotarea poliţiştilor români folosesc o tehnologie performană care permite măsurarea vitezei de deplasare în numai 0,33 secunde din momentul în care poliţistul apasă trăgaciul.

Însă, pistolul performant nu poate înregistra viteze mai mari de peste 320 de km/h şi chiar dacă poate stabili viteza de deplasare a unei maşini din faţă sau chiar din spate, nu poate face acest lucru atunci când aparatul este în mişcare.

”Aparatul radar poate să vă ia şi din spate”

Kovacs Valer, poliţistul urmărit de sute de mii de oameni pe reţelele sociale, a explicat la cum funcţionează pistolul radar Tru Cam.

”Pistolul vede până la 1,2 kilometri şi are o performanţă fantastic de bună. Dacă poliţistul care îl utilizează nu are probleme de vedere sau nu îi tremură mâna, până la 1,2 kilometri vă poate intercepta. De asta am recomandat tuturor să nu vă achiziţionaţi tot felul de staţii de emisie-recepţie ca să transmiteţi unde e radarul.

De multe ori e anunţat unde e radarul pe panourile de pe autostradă, dar şoferii nu se uită la anunţurile respective. Gândiţi-vă că cel cu 270 (n.r. 270 de km/h) pe care l-am interceptat avea un panou cu 5-10 kilometri mai în spate şi nu a dat atenţie, dar la 270 de km/h nici nu putea să vadă panoul. Şi încă ceva. Aparatul radar poate să vă ia şi din spate. După ce treceţi de mine se poate întâmpla. Şi de multe ori nici nu ştiţi de ce vă opreşte colegul şi aveţi dubii”, a declarat Valer Kovacs, poliţistul din Timiş urmărit de sute de mii de oameni pe reţelele sociale, la Digi FM.

Însă, distanța maximă de la care un pistol radar poate intercepta un șoferi vitezoman poate varia considerabil și are legătură cu tehnologia folosită de aparatatul respectiv. Este important să ții cont de limitele legale de viteză și să respecți întotdeauna regulile de circulație pentru a evita amenzi și accidente.