25.5 C
Iași
luni, iulie 22, 2024

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Joia Mare! Citeste aceasta rugaciune ASTAZI, pentru iertarea pacatelor si pentru mare ajutor in zilele care urmeaza

Must Read

Joia Mare este ziua în care se prăznuiește sfânta spălare a picioarelor, Cina cea de Taină, precum și rugăciunea cea mai presus din fire și vânzarea Domnului, motiv pentru care se rostește o rugăciune despre care se spune că este super puternică.

Așadar, la liturghia din Joia Mare, la unele dintre catedrale chiriarhale și mănăstiri are loc ”Spălarea picioarelor”, ce are rol după citirea rugăciunii amvonului.

De asemenea, în Joia Mare se rostește dina celor 12 Evanghelii, care se citesc în cursul slujbei. Așadar, astăzi puteți rostiți această rugăciune despre care se spune că este super puternică.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut!

Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre’.

Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele.

Darul Tau cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească.

Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin”