15.5 C
Iași
sâmbătă, mai 18, 2024

De cate ori fac branzoaice sau poale-n brau, la mine in casa este mare bucurie. Aceste placinte delicioase cu aluat pufos si umplutura aromata de branza, sunt pe placul tuturor si abia mai raman si pentru a doau zi.Reteta in comentarii.

Must Read

Ingrediente necesare:

Ingredientele necesare pentru aluatul de brânzoaice sunt: 2 ouă, 100 g unt, 50 g zahăr vanilat, 50 g zahăr, 600 g făină, 250 ml lapte, 3 g drojdie uscată, un praf de sare și 4 ml esență de lămâie.

Pentru umplutura de brânză veți avea nevoie de: 550 g brânză de vaci proaspătă, 75 g zahăr, 50 g zahăr vanilat, 1 ou + 1 albuș, 2 linguri griș, 50 g stafide, un praf de sare și 4 ml esență de lămâie.

Pentru a unge brânzoaicele, veți avea nevoie de 1 gălbenuș și 1 linguriță lapte.

Pregătirea aluatului necesită o atenție deosebită. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Începeți prin a cerna 500 g de făină într-un bol, faceți o gaură în centru și adăugați acolo drojdia cu o lingură de zahăr.

După ce ați încălzit laptele și l-ați combinat cu puțină drojdie, zahăr și făină pentru a forma maiaua, acoperiți bolul și lăsați drojdia să se activeze.

Într-un alt bol, amestecați ouăle cu puțină sare, restul de zahăr și zahărul vanilat, esența de lămâie și untul moale. Combinați acest amestec cu drojdia activată și amestecați bine, adăugând treptat făina de pe margini și restul de lapte cald.

Aluatul se frământă inițial în bol, apoi pe masa de lucru. Asigurați-vă că presărați făină pe masă înainte de a începe frământarea. Când aluatul nu mai este lipicios, acoperiți-l și lăsați-l să crească la loc cald, până își dublează volumul. De obicei, acest proces durează aproximativ o oră.

Calitatea brânzei folosite pentru umplutură este esențială. Brânza de vaci trebuie să fie bine scursă înainte de a fi folosită. Evitați utilizarea altor tipuri de brânză pentru a menține gustul autentic al brânzoaicelor.