32.4 C
Iași
vineri, iulie 19, 2024

Florin Piersic avea septicemie când a fost internat. Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca, declarații de ultima oră

Must Read

Florin Piersic, renumitul actor român, se confruntă cu o situație medicală serioasă, fiind internat cu septicemie la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Doctorul Horia Roșianu a confirmat că starea actorului era gravă la momentul internării, necesitând o intervenție medicală imediată.

Doctorul Roșianu a explicat că infecția s-a generalizat, afectând sângele actorului și necesitând un tratament antibiotic complex. Problema majoră o reprezentau proteza de genunchi și stimulatorul cardiac, identificate ca focare secundare de infecție.

Conform specialistului, materialele protetice cum sunt proteza de genunchi și stimulatorul cardiac nu dispun de suficientă protecție împotriva infecțiilor severe. Acestea favorizează colonizarea bacteriană, ceea ce complică tratamentul antibiotic. Astfel, a fost necesară îndepărtarea acestora pentru a combate eficient infecția.

Într-o conferință de presă, doctorul Roșianu a subliniat că operația necesară pentru îndepărtarea focarelor secundare de infecție nu era specifică specialității lor, însă a fost esențială pentru gestionarea stării de sănătate a actorului.

O echipă multidisciplinară s-a reunit pentru a discuta și planifica intervenția necesară. Aceasta a inclus specialiști din diverse domenii medicale, care au colaborat pentru a asigura cele mai bune condiții de tratament pentru Florin Piersic.

Intervenția chirurgicală a avut loc într-un timp record, duminica Paștelui, fiind finalizată în aproximativ 45 de minute. Echipa a reușit să extragă materialele protetice din inima actorului în doar trei minute, ceea ce a fost crucial pentru succesul operației.

După operație, starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit. Acesta a rămas sub supravegherea intensivă a echipei medicale, care a continuat să monitorizeze evoluția sa post-operatorie.

În contextul monitorizării continue, actorul a beneficiat de sprijinul unei echipe multidisciplinare, care a inclus și specialiști din domeniul infecțios și radiologie. Aceștia au asigurat o evaluare constantă și adaptarea tratamentului în funcție de necesități.

Decizia de transfer a lui Florin Piersic la București pentru proceduri suplimentare a fost luată cu acordul familiei și al medicilor, asigurând continuitatea îngrijirilor de specialitate necesare. Transferul a fost efectuat în condiții de maximă siguranță, cu sprijinul unui avion SMURD.

Situația actorului Florin Piersic a fost descrisă de cadrele medicale ca fiind „destul de severă”, cu posibile riscuri majore pentru viața sa. În ciuda dificultăților, eforturile continue ale echipei medicale și suportul familiei sunt esențiale în lupta pentru recuperarea sa.