9.2 C
Iași
luni, aprilie 22, 2024

10 locuri ascunse de pe planeta de care nu ne putem apropia

Must Read

Cluburi de elită, organizații guvernamentale, seifuri secrete cu artefacte antice – există o mulțime de locuri în lume ale căror locații sunt păstrate în cea mai mare încredere și doar câțiva oameni le pot vizita. Cu siguranta cu totii am auzit de existenta unor asemenea locuri sau lucruri insa nici unul dintre noi nu a avut ocazia sa le vada.

Ei bine insa sunt putini oameni care au aceasta onoare sa zicem de a vedea aceste locuri si de a sti unde se afla.

Cameră 39

Este o organizație secretă în Coreea de Nord, cea mai închisă țară din lume. Camera 39 a existat încă din 1970. Potrivit unor presupuneri, sarcina sa este să desfășoare operațiuni ilegale în interesul guvernului. Se crede că acolo se schimbă moneda străină și se vind armele. Locația exactă a camerei 39 nu este cunoscută.

Reteta Coca-Cola

De la crearea băuturii, rețeta sa a fost păstrată cu cea mai strictă încredere și este blocată într-un seif pe care doar conducerea companiei poate intra. Unii cred că siguranța este doar o decorare, iar rețeta este învățată în mintea mai multor manageri. În conformitate cu o altă versiune, rețeta a fost publicată încă din 1979. Dar pentru a verifica fiabilitatea ei trebuie să intrați în seif și nimeni nu a reușit încă.

Bohemian Grove

„Bohemian Grove” este un club de elită situat în vechea pădure de relicve din California. În fiecare an, începând din 1899, cei mai influenți oameni din lume (inclusiv președinții americani) se adună aici. Așteptarea să se alăture clubului este de aproximativ 15 ani. Participanții pot invita oaspeți din întreaga lume care vor trebui să semneze un document de nedivulgare.

Motto-ul clubului este că ” păianjenii de țesut nu vin aici „, ceea ce înseamnă că toate afacerile trebuie să fie lăsate afară. Cu toate acestea, contrar acestor cuvinte, se crede că aici a fost semnat în 1942 proiectul Manhattan pentru crearea unei bombe atomice.

Gentlemen’s Club al lui White

Cel mai exclusivist club din Anglia a fost înființat în 1693. Clubul este renumit pentru „cartea de pariuri”, unde se notează rezultatele celor mai ciudate pariuri. De exemplu, a existat un pariu de 3.000 de lire sterline pe care raindropul ar ajunge mai repede la fundul unei ferestre. Femeile nu pot intra în club. De regulă, este format din bogați, politicieni, atleți și artiști. Puteți participa prin invitația a 3 membri.

Marele Altar

Ise Grand Shrine este principalul altar al Japoniei unde se păstrează o mulțime de comori naționale. Cea mai importantă dintre ele este oglinda legendară a lui Amaterasu – Yata no Kagami. Conform tradițiilor Shinto, templul este distrus și reconstruit la fiecare 20 de ani. Doar preoții și membrii familiei imperiale au dreptul de a intra pe teritoriul său, iar restul pot admira altarul doar de departe.

Metro-2

Linia de metrou secretă se află la o adâncime de 210 de metri (689 ft) sub străzile aglomerate din Moscova. Tunelul a fost construit în timpul domniei lui Stalin și conectează importante resurse strategice, cum ar fi Kremlinul și aeroportul. Se poate intra pe teritoriu doar cu un permis guvernamental special

Mormon

Este situat în Salt Lake City în Muntele Granit la o adâncime de 180 m. Există uși mari, care servesc drept intrare în boltă, iar teritoriul este puternic pazit. În acest loc biserica depozitează cele mai importante comori istorice și documente. Se știe că una dintre valorile principale este o bibliotecă compusă din 40.000 de microfilme. Nimeni nu știe ce alte artefacte sunt ascunse în seif.

Vatican Secret Archives

Numai Papa și rândurile superioare ale bisericii pot intra în arhiva . Rafturile de arhivă sunt lungi de 84 km și numără milioane de documente. Unii dintre ei au mai mult de 1200 de ani. Singura modalitate de a vedea artefactele sale neprețuite este să te implici în știință și să dovedești importanța muncii tale. În același timp, oamenii de știință au dreptul să solicite un document numai prin număr și să scrie informațiile necesare.

Disneyland Club (Club 33)

Clubul 33, situat în Disneyland, este unul dintre cele mai închise locuri din lume. A fost fondată de Walt Disney în 1967 pentru cei mai influenți oameni de afaceri, celebrități și politicieni. După deschidere, 33 de reprezentanți ai celor mai mari corporații din lume au fost membri. Cei care doresc să se alăture clubului trebuie să plătească 30.000 $ și să stea în linie timp de 14 ani.

Insula secretă

Inca nu a fost gasita locatia acestui loc extrem de secret.