16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

UN MOTIV DE MÂNDRIE PENTRU ROMÂNIA! A fost lansat PRIMUL TRAMVAI ROMANESC, este considerat a fi mai bun decat cele din străinătate! Haideți să DISTRIBUIM LUCRURILE BUNE care se întâmplă în țara noastră!

Must Read

Compania Astra Arad a lansat un nou model de tramvai, numit „Autentic”. Tramvaiul Autentic este primul tramvai conceput și proiectat 100% în România.

Vechiul model Imperio era și el fabricat în România de compania Astra Arad, însă sub licență Siemens.

Tramvaiul Autentic este de concepție 100% românească și a fost lansat în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului Railway Pro de Tehnologii și Servicii – „Susținerea pe viitor a transportului feroviar și a transportului mutlimodal”.

Modelul „Autentic” este fabricat din componente produse în România sau importate. În vreme ce motoarele electrice sunt fabricate în România, la Institutul de Cercetări și Proiectări Electrotehnice București (ICPE), sistemul de urmărire video este importat, deoarece în România nu se produc astfel de sisteme.

Tramvaiul Autentic are un design modern și atractiv, iar ușile de acces pot fi amplasate pe o parte sau pe ambele părți, în funcție de cerințele clientului.

Tramvaiul Autentic are podea 100% coborâtă, aer condiționat în cabina vatmanului și în corpul destinat pasagerilor, interioare spațioase, în culori luminoase și display-uri mari pe care informațiile pot fi citite cu ușurință de către pasageri, mai notează digi24.ro.

Compania românească Astra Rail Industries din Arad este deținută de omul de afaceri Valer Blidar.

În 2014, compania a avut o cifră de afaceri de 132 de milioane de euro și un număr mediu de 2.500 de angajaţi, potrivit zf.ro.

Va avea 27 metri lungime, va circula cu o viteză de 70 km la oră, va avea 40 de locuri pe scaune şi 160 de locuri în picioare şi, de asemenea, va avea şi o zonă destinată persoanelor cu handicap. Demn de menţionat este faptul că este tramvaiul cu cel mai redus consum de energie la nivel mondial, de 0,64 KW/km. Durata de utilizare a tuturor echipamentelor mecanice şi electrice solicitată este de minimum 30 de ani de funcţionare. Toate echipamentele şi componentele trebuie să atingă performanţa de funcţionare pe 600.000 km’, a adăugat Gheorghe Sârbu.