30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

Scapă de punctele albe (de grăsime) simplu și natural

Must Read

Punctele albe de grăsime, cunoscute și sub numele de milii, pot apărea pe piele ca mici umflături albe sau galbene. Acestea sunt rezultatul acumulării de celule de piele moarte și sebum în pori. Dacă vrei să scapi de aceste puncte albe într-un mod simplu și natural, există câteva metode eficiente pe care le poți încerca:

1. Exfoliere regulată:
Exfolierea regulată ajută la îndepărtarea celulelor de piele moarte și previne acumularea sebumului în pori. Folosește un scrub delicat sau o perie de curățare pentru față de 2-3 ori pe săptămână. Poți încerca și exfolierea cu ingrediente naturale precum zahărul brun sau făina de ovăz amestecate cu puțină apă.

2. Aburirea feței:
Aburirea feței deschide porii și ajută la eliminarea impurităților. Adaugă câteva picături de ulei esențial de tea tree sau levănțică într-un vas cu apă fierbinte, acoperă-ți capul cu un prosop și lasă aburul să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi, curăță delicat fața cu un tampon de bumbac pentru a îndepărta punctele albe.

3. Miere și zahăr brun:
Amestecă o linguriță de miere cu o linguriță de zahăr brun pentru a crea un scrub natural. Masează ușor zona afectată cu acest amestec, apoi clătește cu apă călduță. Mierea are proprietăți antibacteriene și hidratante, iar zahărul brun ajută la exfoliere.

4. Aloe vera:
Gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și ajută la curățarea porilor. Aplică gel de aloe vera proaspăt pe zonele afectate și lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a clăti cu apă.

5. Ulei de ricin:
Uleiul de ricin poate ajuta la eliminarea impurităților și la hidratarea pielii. Aplică ulei de ricin pe punctele albe și masează ușor timp de câteva minute înainte de a clăti cu apă călduță.

6. Pudră de copt și apă:
Amestecă o cantitate mică de pudră de copt cu puțină apă pentru a crea o pastă subțire. Aplică pasta pe zonele afectate și las-o să se usuce, apoi clătește cu apă călduță. Pudra de copt ajută la exfoliere și la curățarea porilor.

7. Albuș de ou:
Separă albușul de gălbenușul unui ou și aplică-l pe zonele afectate. Lasă-l să se usuce complet și apoi clătește cu apă călduță. Albușul de ou conține proteine care pot ajuta la strângerea porilor și la îndepărtarea punctelor albe.

Este important să fii consecvent în utilizarea acestor metode și să acorzi atenție igienei pielii pentru a preveni apariția viitoare a punctelor albe. Dacă ai o problemă persistentă cu punctele albe sau dacă acestea se agravează, este recomandat să consulți un dermatolog pentru sfaturi și tratament adecvat.