17.4 C
Iași
vineri, iulie 26, 2024

Explozia de la stația GPL din Crevedia ar fi fost provocată de o ţigară aprinsă. Date importante ale raportului preliminar

Must Read

Explozia de la stația GPL din Crevedia ar fi fost provocată de o ţigară aprinsă. Au apărut primele date importante ale raportului preliminar. Două persoane au murit în cumplita tragedie, iar alte persoane au fost grav rănite și transportate de urgență la mai multe spitale din București.

Explozia de la stația GPL din Crevedia ar fi fost provocată de o ţigară aprinsă

Potrivit observatornews.ro, explozia devastatoare de la stația GPL din Crevedia ar fi fost provocată de o ţigară aprinsă. Oficialii au transmis faptul că a fost evitată o catastrofă și asta pentru că în interiorul stației GPL erau mai multe cisterne.

Până la acest moment, 3000 de persoane au fost evacuate, două persoane și-au pierdut viața, iar 56 de persoane au fost grav rănite și transportate de urgență la spital. Din numărul persoanelor grav rănite, un număr de 43 sunt salvatori.

De asemenea, patru răniți în explozie au fost transportați la spitale din străinătate, pentru a primi ajutor de specialitate, astfel că două persoane se află acum la Bruxelles, iar alte două persoane se îndreaptă către un spital din Milano.

Cum explică Raed Arafat rănirea pompierilor de la Crevedia

În cursul acestei zile, Raed Arafat a explicat cum au fost răniți pompierii de la Crevedia. Șeful DSU a spus că pompierii au un risc enorm de mare în meseria lor, iar cei care au ajuns să fie răniți atât de grav s-au luptat cu flăcările de la casele ce au luat foc în urma exploziei puternice.

„Pompierii care stăteau în așteptare nu stăteau la răcit. Aveau case de stins, pompierii care au intervenit acolo erau la case, nu există intervenții cu risc la pompieri. Cine crede că există nu are idee. Nu pot să mă iau eu de pompieri cum au acționat robotul care detectează scurgerile.

Comandantul acțiunii din momentul în care am ajuns am fost eu, dar acolo erau inspectori șefi pe București și Ilfov, dar și din Dâmbovița. Asta nu înseamnă că putem spune că coordonatorii au acționat sau au coordonat greșit. Pompierii au făcut intervenția lor conform procedurilor, dar modul în care s-a intervenit după primele incendii a fost unul corect.

Nu s-a pus problema să stingă integral incendiul, fiindcă trebuia să stingă focul la case și să prevină extinderea. Parchetul poate să cheme la audiere. Vă aduceți aminte ce discuții au fost cu presa la fața locului să se îndepărteze fiindcă puteam avea și victime dintre ei”, a explicat acesta.