Majoritatea dintre noi avem vergeturi, fie de la prea multă mișcare, fie de la niște kilograme în plus apărute rapid ori de la sarcină. Sunt inestetice și ne deranjează și am vrea să scăpăm de ele.

Vergeturile nu dispar complet decât după un tratament cu laser la salon, însă le putem diminua cu ajutorul unor ingrediente din bucătăria noastră.

1. Scrubul cu ulei de măsline și cafea

Y3Q6kJQzVs0
coffee-scrubSe știe că exfolierea netezește piele și elimină ridurile, așa că de ce nu poate ajuta și la reducerea vergeturilor? Într-o sticlă de plastic sau un borcan puneți 10 linguri de cafea, peste care turnați o cană de ulei de măsline. Scrubul acesta vă va ajunge pentru două săptămâni și îl puteți ține chiar în baie. Din două în două seri, masați ușor zona cu probleme cu exfoliantul făcut din cafea și ulei de măsline, apoi clătiți. Avei grijă, se va face mizerie, deci puteți să efectuați toată procedura direct în cadă sau duș. Veți observa după două săptămâni că pielea s-a întins, iar vergeturile și-au ameliorat starea. Cafeaua pătrunde în pori și curăță în profunzime, iar uleiul de măsline hidratează ca nicio altă cremă.

2. Sucul de cartof crud

Cearcănele-pot-dispărea-cu-ajutorul-unei-felii-de-cartof
Cartoful conține vitamine și minerale care ajută la refacerea celulelor pielii, așa că poate fi la fel de bine folosit și în cazul vergeturilor. Tăiați felii un cartof mai mare și masați 10 minute zona cu probleme, apoi clătiți. Repetați procedura de 2-3 ori pe zi, timp de două săptămâni. Știu, e mult de lucru, dar ce nu fac femeile pentru a fi frumoase?

În încheiere, este foarte important ca pielea cu vergeturi să fie hidratată corespunzător, pentru a preveni întinderea lor pe porțiuni mai mari. De aceea recomand cu încredere uleiul de ricin sau uleiul de sâmburi de măceșe, care, apropo, este considerat cel mai bun ulei anti-rid.

Comentariile sunt închise.