Planeta pe care trăim este ciudată. Mai străina decât ne-am putea imagina vreodată! Pământul este plin de mistere și de evenimente uimitoare, făcându-ne să credem în puterile magice ale Naturii . Ele sunt uneori frumoase; în alte momente, doar o privire la ele poate trimite o răceală pe coloana vertebrală.
1. Sarea misterioasă din China în 2013
A fost o noapte în China în anul 2013. Deodată, ceva ciudat și mirositor a început să iasă din mijlocul drumului. După o scurtă perioadă de timp, această spumă a izbucnit .
Multe speculații au fost făcute pentru a defini acest șuvoi, dar nici unul nu a putut fi confirmat . Guvernul a trimis un anunț oficial că scurgerea a fost provocata accidental de pe un șantier de metrou din apropiere , însă mulți nu au crezut că acest lucru este adevărul.
2. Crăpătura neagră în traseul Alb Rim
Crapatura neagra este o fisură naturală în Parcul Național Canyonlands. În 1918, a fost transformat într-un traseu de către un grup de crescători de vite și a fost lărgit de minerii de uraniu în anii 1950. Crăpătura este o formare naturală, iar aspectul său intimidant atrage mulți oameni.
Traseul a devenit acum una dintre cele mai interesante călătorii printre turiști. Dacă se întâmplă să fii aici, nu uita să vezi acest loc .
3. Ochiul Saharei
De asemenea, cunoscut sub numele de Structura Richat, se pare ca este un ochi larg, de unde si numele: Ochiul Saharei. Cu un diametru de 40 km, structura erodată în formă de cupolă a fost mai întâi interpretată ca un impact asteroizic .
După mai multe studii, geologii au concluzionat că sunt o domină geologică extrem de simetrică și profund erodată. Centrul cupolei este format din brecia de siliciu, măsurată la aproximativ 30 de kilometri.
4. Blood Falls
Se pare că Antarctica este centrul evenimentelor misterioase! Găsită în 1911 de către geologul australian Griffith Taylor, Blood Falls își obține culoarea roșie din fierul oxidat în apă sărată . Procesul este cel despre care invatam cu toții în școală: fierul devine roșu când vine în contact cu oxigenul din aer.
5. Pyura chilensis – roca vie
Pyura chilensis, așa cum o numesc în Chile, este ciudată pentru ochi și delicioasă pentru limbă. Înainte de a vă întreba de ce ar mânca cineva o piatră, nu este o piatră. Este un fruct de mare
similar cu scoicile, dar fără creier sau organe senzoriale.
Este născut ca un bărbat, dar produce organe feminine și apoi se reproduce singur. Sângele său conține un metal numit vanadiu și este o delicatesă printre localnicii din Chile și Peru.
6. Cascada subacvatică
Adăugat la frumusețile pitoresti a Mauritius, o cascadă subacvatică a sfidat toate legile fizicii și curge ca un mister. Cum se poate forma o cascadă sub apă?
Motivul real din spatele lui este iluzia. Nu este apă care se scurge, ci nisipul de pe plajele care sunt spulberate de pe platou de curenții oceanici . Dar încă arată minunat, nu?
7. Sunetul misterios Taos Hum
Pare puțin cam înfricoșător, dar sunetul în Taos din North Central New Mexico este confirmat de unii și nemaiauzit de altii. Cei care l-au auzit spun că aud zgomotul zi și noapte , dar originea este încă necunoscută. Primul zgomot a fost raportat în anii ’90. Deși s-au dat multe explicații științifice și psihologice, nici unul nu a fost 100% asigurat. Ai fost în Taos deja? Puteți auzi și zumzetul?
8. Gogoși de zăpadă sau role de zăpadă
Ele uneori par a fi gogoși mari sau anvelope de gheață, ca și când natura însăși a venit să se joace cu noi cu bulgări de zăpadă. Este un fenomen meteorologic rar, care are o formă cilindrică în general.
Motivul pentru care sunt goale în mijloc este faptul că acestea sunt primele straturi care se formează și, prin urmare, ele sunt slabe și fragile și pot fi îndepărtate cu ușurință de vânt, făcând să pară o gogoasă. Acestea pot fi la fel de mici ca o minge de tenis și la fel de mari ca o mașină.
9. Ploaie roșie în Kerala
În 2001, statul sudic indian Kerala a rămas uimit. Ploua cu apa roșie, și pătrunde culoarea roz in hainele tuturor. La început, a fost blamată o ploaie de meteoriți.
Cu toate acestea, studiile ulterioare au confirmat că culoare roșie provine din din algele verzi terestre locale prolifice din Trentepohlia . Fenomenul a fost reluat în 2012 în India și în Sri Lanka.
10. Gaură de gheață din Antarctica
Gaura misterioasă din Antarctica a apărut în octombrie 2017, lăsând oamenii de știință uimiți. Este mare – aproape 30.000 de kilometri pătrați – și a fost detectată de un flotor robotic capabil să opereze sub gheața de mare. Potrivit Centrului Național de Date despre zăpadă și gheață, acest fenomen este numit și „polynya”, care este o zonă de apă deschisă persistentă, unde se așteaptă să găsească o gheață solidă pe mare.