-2.5 C
Iași
duminică, decembrie 10, 2023

Spitalul Județean de Urgență Bacău lansează aplicații pentru legătura cu aparținătorii și pentru a afla părerea pacienților: SMS FEEDBACK și INFOSPITAL

Must Read

Toți pacienții care ajung la Spitalul Județean de Urgenta Bacău au acces la o aplicație online prin care își pot exprima părerea despre serviciile medicale de care au beneficiat pe parcursul spitalizării. De asemenea, unitatea medicală anunță că a găsit o soluție pentru ca aparținătorii să primească informații despre cei internați în SJU. Cele două aplicații se numesc SMS FEEDBACK și INFOSPITAL.

Două module informatice destinate comunicării cu aparținătorii și pacienții au devenit funcționale în cadrul SJU Bacău, după finalizarea cu succes a testării acestora. Este vorba despre modulul INFOSPITAL și modulul SMS FEEDBACK.

Ce este INFOSPITAL?

Modulul INFOSPITAL este un serviciu complet nou și performant care va facilita comunicarea cu aparținătorii. Această metodă permite spitalului ca în maxim două ore de la internarea pacientului să poată comunica aparținătorilor desemnați anumite informații despre pacient: unitatea sanitară la care este internat pacientul, adresa, secţia, compartimentul, salonul, etajul, numele medicului curant şi numărul de telefon apelabil pentru informații suplimentare.

SMS FEEDBACK

Feedback-ul pacienților face parte din instrumentele valoroase de monitorizare a bunelor practici și a evaluării experiențelor de îngrijire și tratament în unitățile medicale.

Pacienții externati din SJU BC în perioada 1-17 august 2023 au fost primii care au primit SMS pe numărul personal înregistrat în fișa de internare și au fost rugați să completeze cu sinceritate CHESTIONARUL DE SATISFACȚIE PACIENT.

Cum funcționează aplicația?

Toți pacienții care ajung la Spitalul Județean de Urgenta Bacău, au acces la o aplicație online prin care își pot exprima părerea despre serviciile medicale de care au beneficiat pe parcursul spitalizării.

Aceștia vor primi un SMS pe telefon, cu un link către un chestionar conținând întrebări despre experiența pe care au avut-o în spital. Dupa accesarea link-ului, ei vor raspunde la întrebări referitoare la activitatea și implicarea medicului, asistenților medicali, infirmierilor, despre comunicarea acestora atât cu pacienții, cât și cu aparținătorii, dar și despre curățenie și hrană. La finalul chestionarului, pacienții au posibilitatea să scrie observații referitoare la aspectele pozitive sau negative constatate în timpul experienței avute la spital.

Răspunsurile pacienților vor fi centralizate pe fiecare secție în parte, apoi vor fi analizate și dezbătute în Consiliul Medical și în Comitetul Director, pentru a putea îmbunătăți activitatea medicală și serviciile oferite.

„Rugăm pacienții care beneficiază de servicii medicale în unitatea noastră să răspundă cu promptitudine și responsabilitate la întrebările din chestionar pentru a implementa cu rapiditate cele mai bune soluții la problemele semnalate”, anunță SJU Bacău.

sursa: ziaruldebacau.ro