14.3 C
Iași
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Cum îți întărești imunitatea în sezonul rece. 5 plante care te ajută să fii mereu sănătos

Must Read

Cum îți întărești imunitatea în sezonul rece? Să fii sănătos în sezonul virozelor este o adevărată provocare, mai ales că atunci când ieși din casă vei interacționa cu cel puțin o persoană bolnavă.

Așadar, întărirea sistemului imunitar în sezonul rece este esențială pentru a-ți proteja sănătatea și a preveni răcelile și alte infecții respiratorii. Din fericire, există numeroase plante și care pot fi utile în susținerea sistemului imunitar în sezonul rece, adevărate comori ale naturii pe care le poți lua fără restricții.

Cum îți întărești imunitatea în sezonul rece. 5 plante care te ajută să fii mereu sănătos

Iată 5 plante care te pot ajuta să îți mențineți sănătatea în sezonul rece:

Echinaceea (Echinacea purpurea): Echinaceea este una dintre cele mai cunoscute plante pentru întărirea sistemului imunitar. Are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la stimularea sistemului imunitar. Se crede că aceasta stimulează producția de celule albe din sânge și poate contribui la combaterea infecțiilor. Se găsește sub formă de suplimente sau ceaiuri.Studiile au arătat că echinaceea reduce șansele de a dezvoltă o răceală comună cu până la 58%.

Echinaceea reduce durata unei răceli comune cu până la o zi și jumătate. Echinaceea este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste atunci când vorbim de forme ușoare de răceală sau gripă.Un alt studiu a dovedit că sistemul imunitar poate fi puternic influențat de nivelul de echinaceea pe care îl puteți consumă. Se pare că 10 mg de echinaceea, administrate pe o perioada de 10 zile, sunt eficiente în stimularea sistemului imunitar. Potrivit studiilor, echinaceea este benefică și în tratarea problemelor hepatice.Cum îți întărești imunitatea în sezonul rece?

Ginseng: Ginsengul este o plantă cu proprietăți adaptogene, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să facă față stresului și să-și regleze răspunsul la infecții. Există mai multe tipuri de ginseng, iar cele mai cunoscute sunt ginsengul asiatic (Panax ginseng) și ginsengul american (Panax quinquefolius). Se poate găsi sub formă de suplimente sau ceaiuri.

Cătina este o sursă importantă de minerale esențiale: potasiu, fier, magneziu și zinc. Mulțumită acestora, ea contribuie la menținerea echilibrului mineral al organismului și susține funcționarea corectă a principalelor sisteme și organe.Fructele de cătină sunt sărace în grăsimi săturate, în schimb, vorbim de un aport demn de luat în considerare de acizi grași omega-6 care reduc riscul de boli cardiovasculare.

Antioxidanții pe care ii conține cătina, reprezentați de o serie de compuși fenolici, contribuie la reducerea stresului oxidativ, prevenirea proceselor de degenerare celulară și reducerea riscului de apariție a cancerului. Fructele de cătină au beneficii semnificative în ceea ce privește prevenirea răcelilor comune și a altor tipuri de infecții, stimulând și modulând funcția sistemului imunitar.

Ghimbir (Zingiber officinale): Ghimbirul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și poate contribui la întărirea sistemului imunitar.Scorțișoară (Cinnamomum verum): Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. Puteți adăuga scorțișoară în alimentație sau în ceaiuri.

Cu toate acestea, este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist înainte de a introduce orice supliment sau produse naturale în dietă, deoarece anumite substanțe pot fi nepotrivite sau periculoase, mai ales dacă ai probleme de sănătate cronice.