16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Tu știi ce e în berea ta?

Must Read

Imposibil ca pe timpul verii să nu gustăm măcar o dată dintr-o bere rece și să ne placă ce bem. Dar știm oare ce conține acest lichid amărui?

Craft-Beer

Asociația care reprezintă toți marii producători de bere, „Berarii României”, vine cu explicația: „Procesul de fabricare al acestei băuturi naturale se bazează, încă de pe vremea anticilor, pe un principiu simplu: fermentarea naturală a zaharurilor și extracția cerealelor malțificate cu ajutorul apei fierbinți.”

Și, totuși, reporterii RISE Project au descoperit că ingredientele nu sunt mereu de origine naturală și nici procesul de fermentare nu este ca la carte. Documente obținute de la persoane din interior confirmă că cele patru mari companii care produc bere în România, Heineken România, Ursus, Bergenbier și Tuborg, nu folosesc doar ingrediente naturale în producerea berii.

Dacă vă uitați pe etichetă, o să vedeți mai mult ca sigur următoarele ingrediente: apă, hamei, malț din orz, mălai și alte cereale. Până aici toate bune. Dar ele reprezintă doar o mică parte din ce conține cu adevărat o bere românească. Un fost director al Ursus a vorbit cu reporterii RISE Project și a dezvăluit că „se fac mici șmecherii, pe furiș” și că fabricarea berii este un subiect extrem de delicat pentru companii. „Ce poți face este să adaugi niște aditivi. Ceri permisiunea șefului și asta faci. Eu, ca fabricant de bere, nu sunt complet sigur ce se va întâmpla cu berea respectivă și ce ți se va întâmpla ție dacă o bei. Poate o să ai doar dureri de cap și totul e în regulă. Ei te vor întreba cât ai băut. Îți vor spune că cinci sunt prea multe și că trebuie să bei maxim trei.” mai declară acesta.

Un fost angajat Heineken, care a dorit să rămână anonim, pentru protecția sa, a confirmat că sunt adăugate anumite substanțe în bere: fungamyl, ceremix 6X MG și filtrase. Ele ajută la producerea unei cantități mai mari de alcool și îmbunătățesc calitatea berii, însă sunt foarte nocive pentru organism.

Iată un mic filmuleț ce te va pune pe gânduri:

Acum, întrebarea este: au de gând companiile să facă ceva sau vor păstra în continuare tăcerea?