12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

Emotionant! Legatura incredibila intre un caine si un baietel cu sindromul Down!

Must Read

Inca o data animalele ne arata ce suflet mare au si ca sunt capabile sa creeze legaturi foarte puternice de afectiune si prietenie. O astfel de legatura a fost surprinsa si in filmuletul de mai jos, unde putem observa cum un caine incearca sa se apropie de un baietel care sufera de sindromul Down. Initial, baietelul se retrage, neintelegend motivul pentru care catelul se apropiase de el, insa patrupedul nu renunta sa obtina un gest de afectiune din partea copilului. Parca intelegand situatia grea prin care baiatul trecea, suferind de sindromul Down, catelul isi pune o laba pe piciorul baiatului, apoi una pe umarul baiatului, iar in acel moment se produce imbratisarea lor. Momentul in care baietelul raspunde gesturilor de afectiune primite este cu adevarat special.

Cainele din imagini se numeste Himalaya si este un labrador care isi arata afectiunea si dragostea necondionata pentru un baietel pe nume Hernan, care sufera de sindromul Down. Himalaya ofera o lectie de viata tuturor oamenilor, parca incercand sa spuna ca viata trebuie pretuita indiferent prin ce momente am trece. Inca o data, animalele demonstreaza ca au un suflet minunat si ca sunt alaturi de oameni si in momentele mai grele. Se poate vedea in filmuletul de mai jos cu cata inocenta si sensibilitate are grija cainele de baietel. Prin gesturile lui, cainele isi arata dragostea, dar si compasiunea pe care vrea sa ii o ofere baietelului.

Toti cei care sufera de sindromul Down au un grad de intelegere si invatare foarte redus. Din pacate, exista un numar foarte mare de cazuri de sindrom Down in intreaga lume, de aproximativ 50 de milioane de cazuri. In Romania, exista peste 35.000 de cazuri de persoane care s-au nascut cu sindromul Down, aceste persoane neputand fiind normale niciodata.

Astfel, pentru cateva clipe un caine a putut face un baietel care sufera de sindromul Down sa reactioneze la gesturile lui tandre. Prin dragostea lui, cainele a aratat ca in viata se poate intampla si minuni si ca niciodata nu trebuie sa renuntam sa fim fericiti, chiar daca viata ne pune la grele incercari.

„Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei.”