31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Cum scoți rapid petele dificile de pe haine. Trucuri la îndemâna oricui

Must Read

Petele sunt o adevărată provocare pentru cei mai mulți dintre noi, mai ales când apar pe haine care ne plac și la care ținem într-o oarecare măsură. De câte ori nu ți s-a întâmplat să te vezi nevoit să renunți la un articol vestimentar pentru că l-ai pătat într-un moment de neatenție? Ei bine, trebuie să știi că există soluții pentru fiecare pată cu care te pricopsești pe hainele tale.

Iată câteva trucuri pentru îndepărtarea petelor de pe haine
Ce să faci ca să scoți petele de pe haine. Soluții pentru diferite tipuri de pete. Încearcă-le!

Petele de fond de ten, de exemplu, se scot ușor cu cremă de ras. Tot ce trebuie să faci este să pui cremă de ras pe pată, să freci suprafața de material și apoi să clătești.

Petele de cafea – unele dintre cele mai frecvente pete de pe haine – se scot cu apă și bicarbonat de sodiu. O linguriță de bicarbonat și o linguriță de apă formează o pastă cu care vei scoate rapid petele de cafea.

Petele de deodorant – extrem de neplăcute – mai ales pe articole vestimentară de culoare închisă. Aceste pete se scot cu ajutorul foilor pentru uscător.

Petele de vin roșu ies de pe haine cu ajutorul sării. Toarnă sare pe pată și las-o acolo cel puțin o oră, apoi clătește. Este important să pui sarea imediat după ce ai făcut pata, pentru a avea mai mari șanse de reușită. Dacă nu iese din prima, poți repeta procedeul.

Petele de ruj se scot cu pastă de dinți. Pune pastă direct pe pată, freacă suprafața și apoi clătește. Vei fi surprins de rezultat!

Cretă albă pentru petele de ulei
Petele de ulei se scot cu cretă albă. Pune cretă peste zona pătată, las-o acolo câteva minute, apoi bagă articolul vestimentar în mașina de spălat.

Vara și petele de iarbă pot fi o problemă. Dacă te confrunți cu asta, ai nevoie de o perie de dinți și o pastă. Freacă materialul pătat cu periuța, apoi clătește și vei vedea că a dispărut verdele de pe haina ta.

Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile rapide și eficiente, ușor de aplicat pentru scoaterea petelor. Testează-le eficacitatea!