17.4 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Mesajul într-o sticlă, aruncat de o fetiță de pe Titanic, găsit 105 mai târziu!

Must Read

Conform experților, mesajul în sticlă a ”fost aruncat de pe puntea Titanicului” de către o fetiță de 12 ani, fiind găsit 105 mai târziu.
Mesajul este data 13 aprilie 1912 și este semnat de Mathilde Lefebvre, în vârstă de 12 ani, unul dintre pasagerii de la clasa a treia a vasului pierdut în adâncuri.

În mesaj scrie: ”Arunc această sticlă în apă chiar în mijlocul Atlanticului. Trebuie să sosim la New York în câteva zile.

Dacă găsește cineva asta, dați de veste familiei Lefebvre din Lievin”.

A doua zi, la scurt timp după miezul nopții, nava se izbea de un aisberg, scufundându-se și provocând moartea a mai bine de 1500 de pasageri.

Mathilde, trei frați ai ei și mama lor, Maria, nu au mai fost găsiți niciodată, dar 105 ani mai târziu, un mesaj semnat de fetiță a fost găsit pe o plajă din Canada.

”Sticla poate fi primul obiect de pe Titanic găsit pe coasta americană”, declară istoricul Maxime Gohier.

Acum, oamenii de știință analizează misteriosul document pentru a stabili dacă este autentic sau doar o farsă elaborată.

Nicolas Beaudry de la Université du Québec à Rimouski crede că ar putea fi real. ”Mesajul ar fi putut fi scris de Mathilde la bordul Titanicului ori altcineva ar fi putut să-l scrie din partea ei.

Modelul și instrumentele cu care a fost creată sticla, dar și compoziția chimică a acesteia sunt în acord cu tehnologia folosită pentru fabricarea acestui tip de recipient, la începutul secolului 20.

Dopul și o bucată de hârtie au fost examinate cu ajutorul datării cu radiocarbon, dar scrisoarea în sine nu poate fi testată, pentru că metoda este distructivă”

Scrisul de mână din scrisoare adâncește misterul.

Nu este foarte clar ce învățau elevii francezi pe acea vreme, dar mesajul ar fi putut fi scris de altcineva în numele lui Mathilde.

”Chiar dacă scrisoarea a fost scrisă de Mathilde sau nu, chiar dacă este o farsă nouă sau veche, tot este o bucățică fascinantă de istorie”.

Când Titanicul s-a scufundat, Mathilde, frații săi și mama lor erau în drum spre New York, pentru a se reuni cu tatăl Franck și ceilalți patru frați. Franck, un miner din Liévin, părăsise Franța în 1910 și se stabilise în Iowa.

Supraviețuitorii de pe Titanic pretind că NU un Iceberg a distrus Nava

Știm cu toții din cărți și filme că Titanicul s-a scufundat din cauza unui iceberg, dar există unele dovezi proaspete care spun că există explozii și incendii și că acestea au dus in cele din urma la scfundarea navei! Acest lucru schimbă total istoria. Să verificăm câteva fapte care pot arunca o lumină asupra acestor noi circumstanțe.

Supraviețuitorul Vaghinak Byurat nu a menționat niciodată un iceberg.

Vaghinak Byurat a fost unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai oamenilor foarte educați din Constantinopolului la acel moment și a planificat o călătorie de afaceri în America, unde trebuia să ia un lot mare de cărți. De aceea și-a cumpărat biletele pentru Titanic.

El a supraviețuit și a văzut scufundarea Titanicului cu ochii săi. Dar versiunea sa este diferită.

Chahen Khachatourian la cunoscut pe Vaghinak și la intervievat în persoană. Mai târziu a scris despre povestea a ceea ce sa întâmplat pe navă. Byurat a trăit o viață lungă și a vorbit de multe ori despre scufundarea Titanicului. Cel mai interesant lucru a fost că nu a menționat niciodată un iceberg . În schimb, Byurat vorbea mereu despre o explozie care a condus la scufundarea navei.

Ce au vazut supraviețuitori în timpul scufundării Titanicului

Alți supraviețuitori au susținut că au existat 2-4 explozii pe Titanic. Nu e de mirare că, într-o panică, s-ar putea ca povestea să se răsucească. Cercetătorul și autorul Bill Wormstedt au oferit, de asemenea, unele dovezi despre acest fapt pe care le au din interviu cu supraviețuitorii.

Majorul Arthur G. Peuchen, care era un pasager de primă clasă, a spus că a auzit cu siguranță o explozie și după aceea nava a început să se scufunde.
George Frederick Crowe era steward într-o barcă de salvare. În interviul său, el a spus că a avut loc o explozie și apoi partea din spate sa rupt și s-a scufundat.

Cercetătorii spun că pasagerii ar fi putut supraviețui, dar Titanicul sa scufundat din cauza unui incendiu enorm.

La acea vreme, inginerii de pe Titanic nu înțelegeau pericolele electrolizei care ar putea transforma apa de mare în gaz de hidrogen exploziv. John Wickman a concluzionat în cartea sa, Titanic, Dovezile ascunse , că au făcut o greșeală. Au ținut luminile care au provocat explozii . Dacă nu ar fi făcut asta, Titanicul ar fi putut să rămână pe linia de plutire și pasagerii ar fi putut supraviețui.

Wickman crede că prima explozie s-a produs între 1:10 și 1:20. Dar el a spus că a existat o altă explozie care a împărțit nava pe jumătate și acesta a fost motivul scuundarii.

A fost o potrivire perfectă a unor factori extraordinari, iar jurnalistul Senan Molony confirmă acest lucru. El a petrecut mai bine de 30 de ani pentru a cerceta de ce s-a scufundat Titanicul. El a ajuns la concluzia că „focul, gheața și neglijența ” au fost cauza dezastrului.

Dar totuși, experții confirmă faptul că a existat un incendiu și a început într-un magazin de combustibil de 3 etaje, în spatele uneia dintre cazanele navei.