8.2 C
Iași
marți, aprilie 23, 2024

Mesajul unui profesor a devenit viral: „Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare. Sunteți o generație aproape pierdută”

Must Read

Un profesor de literatură engleză la una dintre cele mai bune universitati din Romania a hotarat ca, inainte de a iesi la pensie, sa adreseze un mesaj destul de usturator studentilor.

Redam indemnul profesorului:

“Pentru ce ati venit aici?

N-as vrea sa strig la voi, pentru ca n-are sens, oricum n-o sa ma intelegeti. Nimeni nu are nevoie de voi aici, stand asa pe banci, asteptand o minune si privind plictisiti inainte. Mergeti acasa, pentru ca pierdeti timpul, va pierdeti viata! Universitatea e un loc pentru invatat si nu aveti nici un drept sa-l imputiti cu lenevia voastra. Daca vreti sa invatati, sunteti bineveniti. Daca nu, iesiti afara, nimeni nu va vrea aici.

Avem o tara plina de imbecili cu studii superioare, care nici macar nu stiu ca America e continent, nu tara. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca sa-si ia o diploma. Diploma aia poti s-o folosesti doar atunci cand se termina o anumita hartie in casa. Nu va mintiti pe voi insiva: mai mult de jumatate dintre voi vor ajunge sa lucreze la o fabrica sau intr-un restaurant, pentru ca sunteti lenosi si aroganti!

Sunteti o generatie aproape pierduta. Nu va intereseaza nimic, in afara de telefoane si laptop-uri si stomacurile voastre. Aveti o minte putrezita. Poate va credeti mai inteligenti decat altii, poate cativa dintre voi si sunt dar restul, restul sunteti toti la fel de mediocri. Pentru asta ati si venit aici – sa acumulati cunostinte, nu sa putreziti in banci!

Nu va irositi unica sansa de a ajunge cineva. In epoca contemporana, unde informatia digitala detine puterea, iar mintea umana este folosita din ce in ce mai rar, voi puteti sa luati puterea in mainile voastre, dar fara vointa si cunostinta, o veti pierde foarte rapid.

Eu nu vreau sa va tin morala pentru ca stiu cum e: sa ti se tina morala cand esti tanar si simti ca toata lumea e la picioarele tale. Am fost si eu pe acolo si mi-e familiar sentimentul dat – nu conteaza ce studii faci, conteaza sa stii sa te descurci.

Dar nu e mereu asa si nimeni n-o sa tina cont de sentimentele voastre interioare sau de cat de bine puteti juca carti sau jocuri video atunci cand o sa va angajeze. Cunostintele vor fi pe primul loc, iar puterea fizica si infatisarea pe-al doilea.

Parintii vostri nu vor trai mereu, trebuie sa realizati asta. Sunteti maturi si nu mai are rost sa avem tabu-uri. Da, vor muri, si veti muri si voi. Dar ei, in comparatie cu voi, vor lasa ceva in urma lor, ceva cu care vor, cu care trebuie sa se mandreasca, si acel ceva sunteti voi. Daca nu vreti sa puneti mana pe carte si sa va schimbati spre bine, sa acumulati ceva ce, in comparatie cu excesul de hormoni si prietenii de-o noapte, nu va disparea niciodata, pentru voi, atunci faceti-o macar pentru parintii vostri.

Faceti-o pentru acele persoane care au muncit toata viata lor pentru ca voi sa aveti unde dormi, sa aveti ce manca si sa-si permita acel computer in fata caruia va pierdeti zilele si noptile. Data viitoare cand mergi la baie, priveste in oglinda si intreaba-te daca parintii tai s-ar mandri cu asa odor. Eu nu.

Sper ca urmatoarea noastra intalnire sa aiba loc intr-o biblioteca, nu restaurant fast-food. Ramaneti cu bine.”

Sursa: PresaLibera.net