31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

10 alimente sănătoase care vă pot dăuna dacă sunt consumate incorect

Must Read

Exista o multime de alimente car sunt periculoase pentru sanatatea noastra si care daca sunt consumate incorect ne pot face mai mult rau decat bine. Trebuie sa avem mereu grija la ce mancam si mai ales la cum pastram alimentele pe care le-am cumparat. Pentru a ne asigura ca avem grija de sanatatea noastra trebuie sa fim foarte atenti la ce produse cumparam, cum sunt acestea produse si mai ales in ce conditii trebuie ele sa fie pastrare.

In acest articol va prezentam o lista cu alimente care desi sunte extrem de sanatoase ne pot dauna sanatati daca nu stim cum sa le consumam si cum sa le gatim.

Carne de porc, păsări de curte și fructe de mare

Când gatim carnea de porc, păsări de curte sau fructe de mare, temperatura ridicată face ca proteinele din carne să se schimbe și să devină periculoase pentru sănătatea dvs. Pentru a evita orice risc ar trebui să vă gătiți carnea la o temperatură mai scăzută.

În acest fel, temperatura scăzută va reduce acumularea de cancerigen în produsele alimentare . De asemenea, ar trebui să luați în considerare marinarea cărnii și să o bateți frecvent. Acest lucru poate ajuta la reducerea compușilor care promovează cancerul.

Mierea

Poate că nu știi, dar mierea conține o mulțime de toxine. După ce a fost colectată, mierea trece printr-un proces de pasteurizare pentru a elimina aceste toxine. Cu toate acestea, consumul de miere nepasteurizată poate fi foarte periculos pentru sănătatea ta.

Doar o singură linguriță de miere nepasteurizată sau miere care nu a fost pasteurizată corespunzător poate provoca dureri de cap, amețeli și vărsături .

Soc

Elderberry este o plantă cu flori care are numeroase beneficii pentru sănătate și este destul de frecvent folosită în gemuri, vinuri și ceaiuri. Cu toate acestea, ceea ce nu știai este că semințele și frunzele sale sunt cunoscute ca fiind otrăvitoare.

Dacă nu sunt coapte atunci când facem gem sau vin, pot provoca greață, pot induce o comă și chiar pot provoca decesul. Din fericire, substanțele toxice care se găsesc în ele pot fi înlăturate eficient prin gătirea lor. Printre simptome se numără greață, vărsături și diaree.

Cartofi

Dacă cartofii sunt lăsați în condiții precare, cum ar fi spații umede sau luminoase, ar putea începe să încolțească. Dacă cartofii încolțesc, este foarte recomandat să ii arunci.

Acești cartofi pot conține o otravă și doar un cartof copt poate duce la probleme gastro-intestinale precum vărsături, dureri abdominale și diaree.

Caju

Consumul de caju crud poate avea un impact extrem de mare asupra sănătății noastre, în special la cei care suntem alergici la iedera otrăvitoare. Știm că caju crude poate fi găsit la magazin, dar adevărul este cade fapt, nu sunt brute. Sunt aburite pentru a elimina o substanță chimică numită urushiol, care poate fi găsită și în iedera otravă.

Migdale

Există 2 feluri diferite de migdale: dulci și amare. Se spune că migdalele amare conțin cantități relativ mari de cianură de hidrogen și mănâncarea de doar 5 – 10 migdale crude, amare poate cauza probleme adulților și ar putea avea consecințe fatale la copii.

Cu toate acestea, migdalele amare procesate pot fi în continuare consumate, atât timp cât toată cianura de hidrogen este extrasă în timpul procesului de rafinare. Dar dacă sunteți în pădure și observați un copac de migdale, nu vă riscați.

Pâine

Chiar dacă pâinea este un aliment consumat regulat, unele tipuri de pâine vă pot face mai mult rău decât bine . Painea alba ambalata contine faina si aditivi puternic procesati care o pot face nesanatoasa. Mâncarea pâinii albe în mod frecvent poate provoca obezitate, boli de inimă și diabet.

Chiar și pâinea din cereale integrale poate avea diverși conservanți, zaharuri adăugate și sare care sunt rele pentru sănătatea ta. Vă recomandăm să consumați pâine făcută cu boabe încolțite, deoarece este mai ușor de digerat și conține mai multe proteine, fibre, folati, vitamina C și alți nutrienți sănătoși.

Nui braziliene

Nucile din Brazilia sunt cunoscute ca o sursă bogată de seleniu. Seleniul este vital pentru sănătatea noastră, dar consumul prea mult din acesta poate fi toxic. Pentru adulți, este recomandat să consumi zilnic 50-70 micrograme de seleniu, iar o nucă din Brazilia poate conține 60 până la 95 micrograme de seleniu.

Mâncarea a 4 sau 5 nuci braziliene va trece cu siguranță pragul de seleniu la adulți și poate duce la intoxicație.

Lapte

În forma sa naturală, laptele este un amestec de apă, proteine, zaharuri, minerale și vitamine. Chiar dacă laptele oferă beneficii vaste pentru sănătate, există încă unele riscuri de care trebuie să fim conștienți . Consumul de lapte în cantități obișnuite este sănătos, dar consumul prea mare a acestuia poate crește riscul de a dezvolta ateroscleroză și boli cardiovasculare.

Mai mult, consumul de prea mult calciu din lapte poate provoca cancer ovarian la femei și cancer de prostată la bărbați. Menținerea unui aport echilibrat de lapte este crucială pentru o dietă sănătoasă.

Midii