12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

IMAGINEA ZILEI: Obiectele cu care românii încearcă să urce în avion: făcăleţ, cuţite, foarfece

Must Read

O fotografie realizată pe aeroportul din Cluj-Napoca arată cu ce obiecte încearcă oamenii să urce în avion, în bagajul de mână

Imaginea surprinde cutia de obiecte abandonate pe aeroportul din Cluj-Napoca – mai precis, acele obiecte care nu au trecut de controlul bagajelor de mână, deşi pasagerii respectivi şi-ar fi dorit să le ia cu ei în avion.

În fotografie se pot vedea cuţite, cuttere, şurubelniţe, foarfece, bricege, tacâmuri, spray-uri cu piper, o rezervă de gaz pentru brichetă, un făcăleţ şi chiar un disc de ferăstrău circular.

Asta cară românii în bagajele de mână când pleacă în străinătate. Asta deşi pe biletele de călătorie este tipărită o listă cu obiectele interzise atât pentru bagajul de mână cât şi pentru cel de cală. Numai la Aeroportul Henri Coandă sunt confiscate patru lăzi cu astfel de obiecte în fiecare lună.

Pasagerul când a ajuns în aeroport primeşte o serie de informări. De la afişajele de la ceck-in unde sunt informaţii despre măsurile legate de lucrurile interzise şi ceea ce trebuie sa facă în controlul de securitate.

Dacă nu respectaţi regulile, obiectele sunt confiscate şi apoi distruse.

La punctul de check-in trebuie sa fiţi foarte atenţi cu ceea ce aveţi în geantă. O şurubelniţă, spre exemplu, nu este un obiect pe care îl puteţi lua cu dumneavoastră. Dacă aveţi ceva de reparat acolo unde vă duceţi, trebuie sa achizitionaţi una, la sosire.

Scanner-ele din aeroporturi văd absolut tot ce aveţi în bagaje. Şi e spre siguranţa tuturor pasagerilor. Tot pentru binele lor. Modul în care se fac verificările este, de asemenea, foarte bine controlat. Cea mai nouă reglementare a Uniunii Europene interzice aparatele de scanare corporală bazate pe raze X în aeroporturi. Decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol sănătatea cetăţenilor.